l1
l2


 

Tanak mindent vitt szombaton

Június 15.
Tökéletes napot teljesített Ott Tanak a Szardínia Rali szombati versenynapján, a Toyota versenyzője hatból hat szakaszt megnyerve átvette a vezetést, mögötte Dani Sordo és Teemu Suninen következnek.

Szombaton hat gyorsasági szakasszal folytatódott az idei Olasz Rali. A szokásoknak megfelelően a szervezők két részre osztották a rali középső versenynapját, egy 15 km-es mellett kér 28 kilométeres murvás gyorsasági szakasz szerepelt a programban.

A nap első fele alaposan kirajzolta a helyi erőviszonyokat, hiszen mindhárom gyorsasági szakaszon ugyanaz volt az első három helyezett sorrendje. Ott Tanak három szakaszgyőzelemmel előbb Suninent majd a kör végén Dani Sordot is megelőzte. A Hyundai spanyol versenyzője három második legjobb idővel zárta a délelőtt, Teemu Suninen pedig mindhárom pályán a harmadik időt autózta, ennek megfelelően ebédidőben Tanak, Sordo, Suninen volt az első három sorrendje.

Ami délutánra sem változott az az, hogy Ott Tanak a nap második felében is ellenállhatatlanul haladt előre, délután is megnyerte mindhárom szakaszt, minek köszönhetően csaknem félperces előnnyel várhatja a rali befejező napját. "A végén mér igyekeztem óvatos lenni." - jegyezte meg Tanak szombati este. „Nagyon jól sikerült ez nap, meglátjuk mire lesz elég, hogy elérjük elsődleges célunkat, a futamgyőzelmet. Nagyon jó harc volt a mai, Dani nagyon keményen nyomta és nagyszerű munkát végzett."

Ahogy Tanak első, úgy Dani Sordo második helye sincs komolyabb veszélynek kitéve, Teemu Suninen hátránya 17 másodperc az összetett harmadik helyen. A Ford finn versenyzője azonban még ennél is nagyobb biztonságban érezheti magát, hiszen mögötte bő 40 másodperccel lemaradva csapattársa, Elfyn Evans érkezik a negyedik helyen.

Az ötödik helyen a kissé csalódott Thierry Neuville következik, a szombaton is jobb eredményekben reménykedett, elmondása szerint az autója továbbra sem úgy viselkedik, ahogy azt ő szeretné. Neuville a hatodik helyen zárta a napot, követlenül csapattársa, Andreas Mikkelsen mögött. A két Hyundait Esapekka Lappi követi hetedikként, míg a nyolcadik-kilencedik helyen két toyotás versenyző, Kris Meeke és a visszatérő Juho Haninen követi egymást.

Az abszolút tizedik helyen a legjobb az R5-ös mezőny leggyorsabbja, Kalle Rovanpera következik, akit a kategóriában csapattársa Jan Kopecky követ a második helyen, míg a két gyári Skoda mögött a Toyota reménysége, Takamoto Katsuta kapaszkodott fel a harmadik helyre.

A Rally Italia Sardegna állása a 2. nap végén:
1. Ott Tanak/M.Jarveoja Toyota Yaris WRC 3:04:10.3
2. Dani Sordo/C.del Barrio Hyundai i20 WRC +25.9
3. Teemu Suninen/M.Salminen Ford Fiesta WRC +42.9
4. Elfyn Evans/S.Martin Ford Fiesta WRC +1:25.4
5. Andreas Mikkelsen/A.Jager Hyundai i20 WRC +1:33.3
6. Thierry Neuville/N.Gilsoul Hyundai i20 WRC +2:32.4
7. Esapekka Lappi/J.Ferm Citroen C3 WRC +2:58.3
8. Kris Meeke/S.Marshall Toyota Yaris WRC +3:53.3
9. Juho Hanninen/T.Tuominen Toyota Yaris WRC +7:23.2
10. K. Rovanpera/Jonne Halttunen, Skoda Fabia R5 Evo +7:24.5...

Fri

 

 

 

 

 

 

 

 

33