l1
l2


 

Sordo: "A hétvége minden percét élveztem!"

Június 17.
Az utolsó pillanatokig tartó küzdelemben végül Dani Sordo állhatott fel a szardíniai dobogó legfelső fokára. A spanyol versenyző az elmúlt hétvégén első győzelmét ünnepelte a Hyundai színeiben, volt miről mesélnie a verseny végi sajtótájékoztatón.

Dani, gratulálunk pályafutásod második győzelméhez. A zárószakaszon igazi meglepetésben volt részed. Ragyogó teljesítményt nyújtottál egész hétvégén, hogy érzed magad ebben a pillanatban?

Sordo: "Nagyon szép hétvége volt. Ott az utolsó szakaszon elvérzett, így én állhattam fel a dobogó legfelső fokára."

Már ideje volt, hogy a legjobbként ünnepelhess, hiszen ezt utoljára 2013-ban élhetted át – milyen érzés volt ennyi év után ezt újból átélni?

Sordo: "Az érzés mindig nagyszerű, ha a dobogón végzel - tényleg mindig jó! Ha az élen küzdhetsz, az mindenképp felemelő érzés, különösen ebben a formában, hogy minden pozitívan alakult a számunkra. Jó ritmust tudtunk felvenni, és végig képesek voltunk küzdeni a többiekkel. Ott ugyan egy kicsit messze volt tőlünk, így ezek után inkább már a pozíció megtartására törekedtünk, de természetesen küzdöttünk, ahogy csak tudtunk."

Ez kiegyenlítheti a Portugáliában és Mexikóban átélt csalódásokat?

Sordo: "Portugáliában nagyon csalódott voltam, a futam önmagában tetszett és szeretem az ottani szakaszokat. Mexikóban szintén volt egy kis probléma, de erről szól a rali, néha akadnak nem várt problémák. Most örülünk a győzelemnek, picit feledteti velünk a múltat, és várjuk a következő megmérettetéseket."

Mikor láthatunk legközelebb? Finnország szóba jöhet?

Sordo: "Talán nem, de őszintén szólva nem tudom..."

Finnország az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem igazán kedves számodra ám a kérdés adott - szeretnél versenyezni északon?

Sordo: "Ó, mindezek ellenére Finnország egy gyönyörű hely, szép utakkal, szép ralival, és egyértelműen jó lenne ott is próbára tenni magam. Nem a kedvenc versenyem, az igaz, de nyitott vagyok arra, hogyha a csapat is úgy gondolja, hogy megnézzem, a jelenlegi formámban mit tudnék kihozni Finnországból."

Motivál téged abban ez a győzelem, hogy még több futam kerüljön be az éves menetrendedbe?

Sordo: "Őszintén szólva, nem. Az én tervem ebben az évben az volt, hogy 8-10 futamot teljesítsek, így tartom magam az eredeti tervhez. A hétvége minden percét élveztem, de emiatt nem fogok mindent felforgatni."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33