l1
l2


 

Rekordmezőny a lengyel EB futamon

Június 19.
Rekordszámú nevezés érkezett be az Európa Bajnokság lengyel állomására –nem kevesebb, mint száz páros sorakozhat fel a PZM 76. Rally Poland rajtvonalnál. A murvás EB futamon egyetlen magyar párosnak, Herczig Norbertnek és Ferencz Ramónnak szoríthatunk.

Lengyelországban egy nemzetközi szintű rali futamot már önmagában nagy érdeklődés övezi, ám ezúttal külön ünneplésre is okuk lehet a szervezőknek az idei felvonás keretében - a világ második legrégebbi ralija idén immáron ötvenedik alkalommal látja vendégül az Európa Bajnokság mezőnyét. A futam teljes nevezési listáján nem kevesebb, mint 102 páros ünnepli ezt a rekordot, melyet a festői Mikolajki város körüli gyors kavicsos utakon tudhatnak le a PZM 76. Rally Poland keretében 2019. június 28-30. között. A nevezési listát e hét közepén hivatalos keretek között jelentették be, a Varsóban megrendezett sajtótájékoztatón.

Az idei lengyel futam keretében négy bajnokság feszül egymásnak – az FIA Európa Rally Bajnokság, a Lengyel Rally Bajnokság (RSMP), a Litván Rally Bajnokság (LARC) és Motul Historic Lengyel Rally Bajnokság (HRSMP). E négy kategória teszi ki a több mint száz párost, melyek közül az EB mezőnyét pontosan 51 páros jelenti majd, 24 R5-ös fenevaddal.

Ebben az évben a lengyel rajongókból többet várnak a szervezők a pálya szélére a megszokottól, hiszen a hazai színeket képviselő Lukasz Habaj és navigátora, Daniel Dymurski vezeti három futam után az összetettbeli ponttáblát. Csakúgy, mint a korábbi rendezvényeken, a lengyel duó a Skoda Fabia R5-öst fogja használni, amelyet a Latvian Sports Racing Technologies készít fel a küzdelmekre. Nem fogja kihagyni az eseményt Chris Ingram és Ross Whittock sem, akik szintén cseh építésű rally autóban versenyeznek. A dolog érdekessége, hogy a britek csak egy ponttal vannak elmaradva Habaj és Dymurski mögött.

Igazán parázs küzdelmek ígérkeznek az R5-ösök mezőnyében, hiszen a két, egymással abszolútban is küzdő versenyző mellett olyan nevek tűnnek majd fel a különleges murvás terepen, mint Alexej Lukjanuk, Marijan Griebel, Jari Huttunen, Hiroki Arai vagy éppen az a Herczig Norbert és Ferencz Ramón a Volkswagen Polo GTI R5-össel, akik egyedüli magyarként fogják képviselni hazánk színeit az Európa Bajnokság negyedik állomásán 2019. június 28-30. között.

A PZM 76. Rally Poland - Rally EB nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33