l1
l2


 

Egynapos lesz a Veszprém Rali

Június 19.
A hazai szezon első murvás küzdelmére kerülhet sor július első hétvégéjén Veszprémben - a magyar bajnokság negyedik futamán egy versenynap keretében feszülhetnek egymásnak a Rallye1, az ORC és a Rallye2 résztvevői, melynek pontos menetrendjéről a napokban megjelent kiírásból tájékozódhatunk. 

Három izgalmakkal tűzdelt aszfaltos küzdelmet már maguk mögött tudhatnak az országos bajnokság résztvevői az idei menetrendből, ám július első hétvégéjén megmutathatják murvához való viszonyukat is a futamon rajthoz álló párosok.

A 2019-es Taxi4 Veszprém Rallye már pénteken, azaz július 5-én kezdetét veszi, mely napon a hivatalos dokumentumok rendezésére, beszerzésére kerülhet sor azon résztvevők részéről, akik június 26-áig jelzik versenyzési szándékukat, és akiknek a nevezésüket elfogadja a szervezőbizottság. A szombati napon az adminisztratív és technikai gépátvételeket követően a délután folyamán kezdődhet meg a kvalifikáció, melyet 16:30 és 19:30 között rendeznek meg. A bemelegítő kilométereknek tétje is van, hiszen az este folyamán az adott távon leggyorsabb versenyzőpáros elsőként választhat magának rajtpozíciót vasárnap reggelre.

Vasárnapra, mint teljes versenynap, kilenc gyorsasági szakasz került kiírásra az elsőosztály és az ORC részére. A reggeli gyors szerviz után három rész várja a párosokat – Kislőd, Kislőtér és Várpalota összességében 45,4 versenykilométert foglal magába, mely távot követően ismét egy szervizpark következik az autók rendezgetésére. A negyedik szakasszal egy újabb kör kezdődik meg, ám ezúttal négy gyorsot kell letudniuk a párosoknak 60,3 kilométerrel – Kislőd, Kislőtér, Nagylőtér és Várpalota után térhetnek vissza a Veszprém Aréna parkolójába. Zárásképpen Nagylőtérre térnek vissza, mely után Jutaspuszta következik nem több, mint 4 kilométerrel.

A nap folyamán az elsőosztály és az ORB etap távokkal együtt 419 kilométerrel lehet gazdagabb, melyből közel 125 kilométer jelenti azt a távot, mely eldönti az értékes bajnoki pontok sorsát.

A 2019-es Taxi4 Veszprém Rallye versenykiírása

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33