l1
l2


 

Angliából indul a Wales Rally

Június 23.
Izgalmas újdonsággal rukkoltak elő a walesi világbajnoki futam szervezői - október elején a csapatok Liverpoolban rajtolhatnak el a sorozat tizenkettedik futamán, ahol egy látványos rajtceremóniát követően egy épített versenypályán tudhatják le az esemény első kilométereit.

A minél precízebb előkészület és lebonyolítás érdekében a Wales Rally GB szervezői a napokban Liverpoolban ültek össze annak érdekében, hogy lefektessék a futam biztos alapjait az idei esztendőre. 1999 óta ez lesz az első alkalom, hogy a Rali Világbajnokság brit fordulója nemcsak Wales-ben jut szóhoz -, egy olyan helyszínt is bevonnak az illetékesek az idei menetrendbe, mely a korábbi 74 kiadásban még soha nem szerepelt a kiírásban. Liverpool október elején a rajtceremónia számára fog páratlanul látványos helyszínt biztosítani.

A 2019-es Wales Rally GB-n rajthoz álló párosok és versenyautók (nagyjából 75 résztvevőre számítanak a szervezők az elmúlt évek adatai alapján) csütörtökön (október 3.) délután három óra körül megjelennek az ikonikus Royal Liver Building környékén kijelölt helyen, majd egy perces időközönként átgurulhatnak a rajtvonalon délután 4 órától. A belépés ingyenes lesz, és aki picit hátrébb szorul az esemény középpontjától, annak lehetősége nyílik a hatalmas kivetítőn követni a történéseket, interjúkat.

A Cunard épület és a liverpooli kikötő szomszédságában található Royal Liver Building egyike a város híres "Három gráciájának", amely a felújított vízparti terület környékén található. Mindhárom nevezetesség egyébként része az UNESCO által kijelölt Világörökségnek. A rendezvény ünnepélyes kezdetének részleteit szerdán a 2019-es Wales Rally GB hivatalos bemutatóján ismertették, amelyet a British Music Experience (BME) a Cunard épületben rendeztek meg. A téren pedig egy Toyota Yaris WRC autó is elhelyezésre került a leendő rajtrámpán.

"Liverpool a tökéletes város! Három egyszerű oka van annak, hogy innen célszerű elindítani a 2019-es versenyt: az Egyesült Királyság első számú sportközpontja, büszke és gazdag autós örökségünk van itt a városban, a környezet páratlan helyszínt tud biztosítani a rajtceremóniának." - lelkesedett Liverpool elöljárója, Peter Brennan tanácsos. "Büszkék vagyunk, hogy egy ilyen rangos eseményt köszönthetünk, mely először látogat el belvárosunkba."

Liverpoolban külön feladat is napvilágot látott az esemény megjelenésével - Brennan egy különleges versenyt hirdetett ki a régió iskolai diákjainak, akiknek lehetőségük van egy egyedülálló zászló tervezésére, mellyel a Royal Liver Building szomszédságában megrendezésre kerülő rajtceremónián a versenyautókat indítanák útjára október 3-án. 

Miután a párosok elhagyják majd Liverpoolt, egyenesen a Chester közelében található Oulton Park versenypályához érkezhetnek, ahol csütörtök este pár kilométer erejéig már harcba is szállhatnak egymással bemelegítés gyanánt. Az Oulton Park szintén mindenki számára újdonságot jelent majd, hiszen e helyszín utoljára 1993-ban látta vendégül az akkori rali krémjét.

Liverpoolban és az Oulton Parkban megrendezett csütörtöki történéseket követően a világbajnokság Llandudno központjába tér vissza, majd három látványos versenynap veszi kezdetét közép- és észak-walesi erdőkben.

2019 WALES RALLY GB TERVEZETT MENETREND
2019. október 3. Csütörtök:
Shakedown: Gwydir
Rajtceremónia: Liverpool Waterfront
SS1: Oulton Park
Éjszaka: Llandudno
 
2019. október 4. Péntek:
SS2: Elsi 1
SS3: Penmachno 1
SS4: Dyfnant 1
SS5: Aberhirnant 1
Szervizpark: Llandudno
SS6: Elsi 2
SS7: Penmachno 2
SS8: Slate Mountain
SS9: Dyfnant 2
SS10: Aberhirnant 2
Szervizpark és éjszaka: Llandudno
 
2019. október 5. Szombat:
SS11: Dyfi 1
SS12: Myherin 1
SS13: Sweet Lamb Hafren 1
Regroup: Newtown
SS14: Myherin 2
SS15: Sweet Lamb Hafren 2
SS16: Dyfi 2
SS17: Colwyn Bay
Szervizpark és éjszaka: Llandudno
 
2019. október 6. Vasárnap:
SS18: Alwen 1
SS19: Brenig 1
SS20: Great Orme
SS21: Alwen 2
SS22: Brenig 2 (Wolf Power Stage)
Célceremónia: The Promenade, Llandudno

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33