l1
l2


 

A Hyundai leigazolta Craig Breent

Június 23.
Craig Breen újból a legnagyobbak között bizonyíthat – a Hyundai Motorsport hivatalosan is bejelentette, hogy Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen mellett az ír versenyző bizonyíthat a világbajnokság finn állomásán egy i20-as WRC-ben. Breen első fellépésére a júliusi észt ralin kerül sor.

Igazán meglepő bejelentéssel dobta fel a világbajnokság nyári szünetének állóvizét a Hyundai Motorsport. A konstruktőri táblát jelenleg vezető márka e héten kedden hivatalosan is közzétette a világbajnokság következő állomására tervezett felállását, melyben egy olyan versenyző kapott helyet, akire nem is gondoltunk hirtelenjében – a világbajnokság kilencedik fordulójában Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul, Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger-Amland és Craig Breen / Paul Nagle pattanhat bele az i20-as WRC-be.

Breen önmagában kifejezetten újdonság lesz a Hyundai Motorsport csapat számára, aki a jelenlegi tervek szerint ezen az egy versenyen fogja erősíteni a márkát. Ugyan debütálásként sokak számára a tanulás a cél, a csapat azonban az ír versenyző korábbi finn tapasztalataira építve bízik abban, hogy az i20-ast azonnal magának érző versenyző értékes pontokkal gyarapíthatja majd a csapatot a konstruktőri táblán. A Hyundai jelenleg 44 ponttal vezeti a bajnokságot.

A Neste Rally Finland különleges helyet foglal el nemcsak a Hyundai, hanem Breen szívében is, hiszen 2016-ban a dobogó legalsó fokán ünnepelhetett az ír fiú, mindezek mellett pedig 2009 óta minden évben ellátogatott északra – 2013 kivételével. Augusztus első hétvégéjén a 42-es rajtszámmal lesz részese a finn mezőnynek, mely menetre már most elkezdte a felkészülést. A héten az alzenaui központban mélyül el jobban az autó rejtelmeiben, és a WRC támogatást élvező észt ralin is rajthoz fog állni Breen július 12-14. között több WRC-s társával karöltve. A Hyundai számára egyébként kettős érdeklődés övezi majd a Rally Estonia-t, hiszen Andreas Mikkelsen szintén teljesítené szeretné a következő hónap közepén megrendezésre kerülő esemény kilométereit.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "A finn rali egy olyan különleges esemény, amely teljesen más hozzáállást kíván, mint a naptár többi rendezvénye. Hatalmas kihívás a csapatoknak és a párosoknak egyaránt. A kritikus fázisba lépő bajnoki csatából, és a versenytársak nagyon komoly küzdelméből kiindulva végül úgy döntöttünk, hogy Craig Breen számára megadjuk a lehetőséget Finnországban. A múltban megmutatta potenciálját a finn utakon, és sok tapasztalattal rendelkezik, ami felbecsülhetetlen lesz számunkra. Az észt futamon megadjuk neki a lehetőséget az autóval való ismerkedésre versenykörülmények között, hiszen azt szeretnénk, hogy északon már ismerősként tekintsen az i20-asra."

Craig Breen: "Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőségem van csatlakozni a Hyundai Motorsporthoz a finn rali keretében, és külön öröm, hogy visszaülhetek egy WRC-be. Hosszú idő telt el, de türelmesen próbáltam várakozni. Megtiszteltetés, hogy navigátorommal, Paul társaságában ilyen lehetőséggel élhetünk, egyszeri alkalommal. Finnország sokat jelent számomra, nagyon sokszor rajthoz álltam ott, így remélem, tapasztalatom hozhat valamit a csapatnak. A 42-es rajtszámmal állok majd rajthoz, mely különleges jelentőséggel bír - 1998-ban kezdtem gokartozni ezzel a rajtszámmal, és mindig nagyon szerencsésnek bizonyult. Reméljük, folytatódik a jó sorozat!"

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33