l1
l2


 

Tanak és a Yaris WRC idén sem hiányozhat az Észt Raliról

Június 26.
Ott Tanak idén sem hagyja ki hazája legnagyobb raliversenyét – a Rally Estonia nevezési listája ugyan még várat magára, a Toyota Gazoo Racing versenyzője is biztos szereplője lesz a július közepén megrendezésre kerülő WRC támogatottságot élvező megmérettetésnek.

A Toyota Gazoo Racing versenyzőpárosa, Ott Tanak és Martin Jarveoja eleget tettek a várakozásnak, mely szerint az idei évben újból a Rally Estonia rajtvonalánál mozgolódnak július második hétvégéjén. Az észt duó a hazai pálya előnyeit élvezve a rajongók legnagyobb örömére tizenkét hónappal ezelőtt sem találtak legyőzőre az eseményen, így bizakodva és eredmények reményében kezdik meg az idei kilométereket július 12-én.  

"Nagyon örülök, hogy idén is ott lehetünk a Rally Estonia-n, és ismét megmutathatjuk a Toyota Yaris WRC teljesítményét otthonunkban.” - mondta el a kilenc világbajnoki futamot megnyert Tanak. "Örülök, hogy minden évben erősödik az esemény, és ezúttal úgy tűnik, hogy a verseny még keményebb lesz, hiszen minden WRC csapat részese lesz a hétvégének. Emlékszem, tavaly ezeken a gyors utakon való verseny nagyon jó felkészülést adott Finnországra. Mindenekelőtt nagyszerű érzés volt megnyerni a futamot sok rajongó előtt, és remélem, hogy ezúttal ugyanazokat az élményeket érhetjük el, és győzelemmel köszönhetjük meg a rengeteg támogatást."

Tanak számára ismerős vetélytársak tűnnek majd fel a különleges murvát biztosító rendezvényen – a Citroen Racing-től Esapekka Lappi, az M-Sport-tól Elfyn Evans, míg a Hyundai Motorsporttól Craig Breen és Andreas Mikkelsen is bevállalta a Rally Estonia-t.

"Örömünkre szolgál, hogy idén ismét ott lehetünk a Rally Estonia-n Ott és Martin jóvoltából. Olyan sok észt szurkolót látunk világszerte, akik támogatják a srácokat és a csapatot a futamokon, így nagyszerű érzés lesz előttük versenyezni, hazai körülmények között." - mondta Tommi Makinen, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33