l1
l2


 

Herczig a hatodik hellyel kezdett a Lengyel Rallyn

Június 28.
Filip Mares teljesítette leggyorsabban a 76. PZM Rally Poland kvalifikációs kilométereit. A csütörtök délelőtti bemelegítés második leggyorsabbja Alexej Lukjanuk lett, míg a harmadik időt Mikolaj Marczyk szerezte meg. Herczig Norbert számára a hatodik helyen zárt.

A csehek egyik fiatal reménysége, Filip Mares kezdte legügyesebben a lengyel rali első versenykilométereit a kvalifikációs szakaszon – Talty 3,26-os távján Skoda Fabia R5-ösével nem talált legyőzőre. A második idővel és kicsivel több, mint fél másodperces lemaradással a bajnoki címvédő Alexej Lukjanuk érkezett, aki a már ismert Citroen C3 R5-össel vágott neki a Mikolajki központú eseménynek. Mares számára komoly előnyt jelent a kvalifikációs győzelem, hiszen eredményével jogot kapott arra, hogy először válasszon rajtpozíciót ma délután. „Ez az eredmény a bátyámnak szól. Ma van a 30. születésnapja. Szóval boldog születésnapot testvér!” - mondta Mares.

Az eredmények azt igazolják, hogy az ERC1-es Junior kategória résztvevői számára igazán feküdt a lengyel murvás terep, hiszen az első kilenc versenyzőből öten e kategóriát képviselik R5-ös autókkal - természetesen közéjük tartozik Mares is.

A harmadik helyen a hazai színeket képviselő Mikolaj Marczyk érkezett. A negyedik idő azé a Jari Huttunené lett, aki félig-meddig hazai pályaként tekinthet a lengyel terepre, mivel murvája közel hasonló adottságokkal rendelkezik, mint amit hazájában tapasztalhat. Az ötödik helyre egy svéd versenyző jelentkezett be egy Citroen C3 R5-össel - Matias Adielsson csupán 0,03-mal maradt el finn versenytársától. A hatodik pozíció Herczig Norbert számára jutott ki, aki mögött egy másodperccel érkezett Chris Ingram.

A 76. PZM Rally Poland kvalifikáció eredménye:
1.Mares Filip / Hlousek Jan - Skoda Fabia R5 1:49.217      
2.Lukyanuk Alexey / Arnautov Alexey - Citroen C3 R5 +0.276
3.Marczyk M. / Gospodarczyk S. - Skoda Fabia R5 +0.519
4.Huttunen Jari / Lukka Mikko - Hyundai i20 R5 +0.635
5.Adielsson M. / Johansson A. - Citroen C3 R5 +0.638
6.Herczig Norbert / Ferencz Ramón - Volkswagen Polo Gti R5 +0.981
7.Ingram Chris / Whittock Ross - Skoda Fabia R5 +1.062
8.Slobodzian M. / Kozdron Kamil - Ford Fiesta R5 +1.337
9.Domzala Aron / Baran Jarosław - Skoda Fabia R5 +1.544
10.Arai Hiroki / Minor Ilka - Citroën C3 R5 +1.567

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33