l1
l2


 

Rovanpera WRC-re váltana

Június 28.
Úgy tűnik, egyre közeleg az idő, amikor napjaink egyik legígéretesebb tehetsége Kalle Rovanpera a legmagasabb szinten is próbára tegye magát, a pletykák szerint a Toyota már jövőre bevenné csapatába a 18 éves finn versenyzőt.

Határozott elképzelésekkel tekint a következő szezon elé az a Kalle Rovanpera, akit az első pletykák szerint a Toyota vehet szárnyai alá 2020-tól. A dolog külön érdekessége lenne, hogy ő lehet a legfiatalabb, teljes munkaidőben alkalmazott gyári versenyző a Rali Világbajnokság berkeiben. A finn fiú jelenleg a Skoda Motorsporttal kötött két éves szerződését tölti, és a menedzsment elképzelései szerint év végével akár ki is léphetnek a cseh márka támogatottsága alól. A márkaváltás nem lehet véletlen – a brit Autosport értesülései szerint Rovanpera jövőre egy Toyota Yaris WRC-vel lehet részese a sorozat küzdelmeinek.

Jelen pillanatban minden érintett fél tagadta hogy megszületett volna a megállapodás, de Rovanpera menedzsere, Timo Jouhki úgy véli, hogy a jelenlegi WRC 2 Pro éllovasa felkészült a tovább lepésre."A Skoda egy nagyon-nagyon jó lehetőség Kalle számára." - mondta Jouhki az Autosportnak. "Sok tesztet letudott a csehekkel, és ez kiváló hely volt a számára, ám most eljött az idő valami másra."

"Szerettük volna látni, hogyan fejlődik, miként dolgozik együtt a csapattal, fizikailag mennyire alkalmas a nagy kihívásokra, hogyan viszonyul a médiához. Mindezekkel a dolgokkal, és minden területen sikeres lépéseket tett. Valószínűleg többet ért el, mint gondoltuk. A cél az volt, hogy tapasztalatokat szerezzen a lehető legtöbb futamon való rajthoz állással. E szezon végére minden tervezett versenyt kipipálhat."

Tommi Makinen, a Toyota csapatfőnöke utalt arra, hogy "egy kicsit korai" még beszélgetni a következő szezon versenyzői felállását illetően, de hozzátette, hogy lassan elkezd gondolni a 2020-as évadról.

Rovanpera egyébként 2017-ben már tesztelte a Yaris WRC-t. A pletyka a tini fiúról azóta folyamatosan él, hogy a Toyota versenyzője lehet – az idő előrehaladtával pedig mindenkiben egyre jobban erősödik a gyanú, hogy Makinen pártfogoltja lehet a 18 éves fiú.

"Ha a szezon továbbra is így halad számomra, ahogy eddig, akkor azt hiszem, eljuthatunk a nagy autókhoz." - mondta az Autosportnak Rovanpera. "Ha esetleg valami közbeszólna, akkor sincs gond, ha még egy évet maradhatok a Skodánál."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33