l1
l2


 

Markko Martin vissztér!

Június 30.
Nyolc WRC már biztosan jelen lesz a Rally Estonia rajtjánál - a világbajnokság aktív résztvevői mellé érkezik az a Markko Martin, aki a hazai nevezők mellett a királykategóriát is gyarapíthatja egy legújabb generációs Ford Fiesta WRC-vel.

Az első észtországi versenyző, aki világbajnoki győzelemre és az első Rally Estonia győzelmére tett szert, Markko Martin bejelentette, hogy a július 12-14-én megrendezett Shell Helix Rally Estonia résztvevői között lesz. Társa Kristo Kraag lesz, akivel közösen egy M-Sport által megálmodott legújabb generációs WRC-vel vehetik birtokba a számukra hazainak számító gyorsasági szakaszokat. A WRC hivatalos promóciós rendezvénysorozatának nevezési listáján egyébként hét legújabb generációs WRC autó van.

Markko Martin neve sokak számára ismerős lehet, hiszen aktív pályafutása során öt világbajnoki eseményt sikerült a leggyorsabban teljesítenie. Az elmúlt években már nem részese közvetlenül a világbajnokságnak, azonban a Toyota Gazoo Racing versenyzője, Ott Tanak számára segítségként, egyfajta mentorként szolgál a háttérben. A 2019-es Shell Helix Rally Estonia nevezési listájának kiegészítéseként Markko Martin és Kristo Kraag igazi élményt nyújthatanak a szakaszokra kilátogató rajongók számára.

Urmo Aava, a Shell Helix Rally Estonia igazgatója: "Elsődleges célunk az volt, hogy mind a négy világbajnoki csapatból legalább egy rajthoz álljon a Shell Helix Rally Estonia-n. Számunkra külön öröm, hogy Markko Martin és társa, Kristo Kraag a WRC-k számát gyarapítják egy új generációs Fiestával. 2010-ben a Rally Estonia első győztesei voltak, és számunkra a megtiszteltetés, hogy újból üdvözölhetjük őket. Markko fontos szerepet játszik az észt rali fejlesztésében. Várom a versenyhétvégét, és a visszajelzéseket és tapasztalatokat a versenyzők részéről."

A Shell Helix Rally Estonia keretében hét legújabb generációs WRC-t fogunk találni: Ott Tanak/Martin Jarveoja (Toyota Yaris WRC), Elfyn Evans/Scott Martin (Ford Fiesta WRC), Esapekka Lappi/Janne Ferm (Citroen C3 WRC), Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Amland (Hyundai i20 Coupe WRC), Craig Breen/Paul Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC), Markko Martin/Kristo Kraag (Ford Fiesta WRC), Georg Gross/Raigo Mölder (Ford Fiesta WRC). Valerij Gorban és Sergej Larens (Mini Cooper WRC) pedig egy régebbi generációs WRC autóval rajtolhat el július 12-én.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33