l1
l2


 

A Volkswagen letarolta az Ypres Rallyt

Július 1.
Parádés eredménnyel büszkélkedhet a Volkswagen Motorsport az Ypres Rallyn– a Polo GTI R5-ös hármas győzelemmel zárta a belgiumi eseményt, emellett Svédországban Johan Kristoffersson is behúzott egy győzelmet.

Craig Breen és Paul Nagle győzelme a Rally Ypres-en
A Volkswagen versenyzői a belga bajnokság hatodik fordulójában páratlan eredménnyel büszkélkedhetnek, hiszen a dobogó lépcsőfokain csak a márka képviselői voltak jelen. A futam győztese a világbajnoki tapasztalatokkal rendelkező Craig Breen volt. Az ír fiú segítségére ezúttal is Paul Nagle volt, akivel együtt a huszonhárom gyorsasági szakaszból kilencet a leggyorsabban zártak, és a 277,88 versenytávon 45,7 másodperccel előzték meg a hasonló Volkswagen modellel mozgolódó Kevin Abbring és Veronique Hostens kettőst, akik szintén kilenc gyorson bizonyították potenciáljukat. A harmadik helyen a belga Kris Princen és Bram Eelbode követte őket egy harmadik Polo GTI R5-ben. 'Jó érzés egy ilyen futamon nyerni!” - mondta Breen. "Ez egy híres rali, ami számomra nagyon fontos. Tökéletes hétvége volt. A Polo GTI R5 kétségtelenül a legjobb R5-ös autó, amit valaha is vezethettem. Majdnem olyan, mint egy WRC."

Egy kis csavar a dologban, hogy Breen és Abbring vendégversenyzők voltak az eseményen, így Princen volt a hétvége nagy nyertese a teljes rangsorban. "Mivel egyik közvetlen versenytársunknak sem sikerült pontot bezsebelnie, ezért ez az eredmény számunkra nagyon fontos. Emiatt tudatosan döntöttem úgy, hogy nem kockáztatok meggondolatlan autózással." - mondta Princen. Rövid nyári szünet után a belga bajnokság szeptember 6-7. között folytatódik a hetedik fordulóval, az Omloop van Vlaanderen futammal.

Johan Kristoffersson továbbra is elfoglalt ember. Egy héttel a WTCR győzelme után, a 30 éves versenyző ismét kicserélte Golf GTI TCR-jét egy Polo GTI R5-re. A körülmény tehát változott az eredmény azonban nem - Kristoffersson nyerte a svéd Rally Sprint Bajnokságot Malmö-ben. Nagy vetélytársa a szintén svéd színekben nemzetközileg elismert Pontus Tidemand volt, aki másodikként végzett az elmúlt hétvégén.

Malmö-ben az útvonal szakaszai kavicsosak voltak, bár az utolsó rész kilométereit aszfalton tudták le a párosok. Ezek tökéletes feltételeknek bizonyultak a kétszeres Rallycross bajnok, Kristoffersson számára, aki a ralis kitérő után hamarosan ismét visszatér a Golf GTI TCR volánjához Vila Real-ben a WTCR következő állomásának keretében.  

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33