l1
l2


 

Két R5-ös Skodával érkezik Veszprémbe a Korda Racing

Július 4.
Idén is nagy csapattal érkezik a Korda Racing a Veszprém Ralira, mindent összevetve a magyar bajnoki szezon egyetlen murvás versenyén hét párossal képviselteti magát a csapat.

Július első hétvégén a szezon első és egyetlen murvás állomásával, a 26. TAXI4 Veszprém Rallye-val folytatódik az Országos Rallye Bajnokság idei küzdelemsorozata, melyen minden eddiginél nagyobb csapattal vesz részt a Korda Racing.

A királykategóriában ezúttal két Skoda Fabiát küld harcba a csapat, a bajnoki ponttáblázat toronymagas éllovasa, Vincze Ferenc és Bacigál Igor mellett Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely száll versenybe. A Székesfehérvár Rally győzelemével felvértezve érkezik a rajthoz Hevesi István és Józsa Péter, Kerék Balázs és Őry Tamás első közös murvaversenyükre készülnek az R3-as Citroennel, Vizelli Károly és Nagy Péter pedig abban bíznak, hogy laza talajon végre elkerüli őket a technika ördöge.

Az állandó résztvevők mellett azonban több páros is visszatér a csapathoz. Régi Péter és Borsfai Dávid a terepralis Nissan Qashqai-jal, Órai Balázs és Vrezgó Balázs pedig egy Mitsubishivel veszi birtokba a Veszprém környéki versenypályákat.

"Ami az előjeleket illeti, arra nem lehet panasz!" - jegyezte meg Korda Erik a versenyt megelőzően. "Címvédőként érkezünk Veszprémbe, hiszen tavaly a mi autónk nyerte a futamot, Vincze Ferkóval az idei szezon mindhárom versenyét az első helyen zártuk, legutóbb Székesfehérváron pedig Hevesi Pistinek köszönhetően az ORC-ben is győzni tudtunk. A Veszprém Rally azonban más, mint a többi, kőkemény murvás pályák és pokoli meleg vár ránk."

A Korda Racing és Vincze Ferenc idén eddig valóságos diadalmenetet produkált a magyar bajnokságban, három futamon három futamgyőzelem a mérlegük, a megszerezhető 115 pontból 111-et tettek zsebre és 54 pontos előnyre tettek szert a ponttáblázat élén. „Természetesen szeretnék folytatni a sorozatunkat, de tisztában vagyunk vele, hogy most sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint eddig bármikor. Veszprémben legalább 8-9 páros esélyes a dobogós helyekre, így megjósolhatatlan a verseny végkimenetele. Természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy Veszprémben is nyerni tudjunk, csütörtökön egy egész napos teszttel készülünk a hétvégére”

Az idei Veszprém Rally egyik különlegessége hogy a szervezők egyetlen versenynapba tömörítették a rali összes gyorsasági szakaszát. A hivatalos program azonban már szombat este kezdetét veszi a rajtsorrendről döntő kvalifikációs szakasszal, vasárnap 5 pályán 9 gyorsasági szakasz után hirdetnek végeredményt.

A Korda Racing versenyzői TAXI4 Veszprém Rallyn:
#9 Vincze Ferenc/Bacigál Igor - Skoda Fabia R5
#50 Várkonyi Szabolcs/Makai Gergely - Skoda Fabia R5
#22 Kerék Balázs/Őry Tamás - Citroen DS3 R3
#27 Hevesi István/Józsa Péter - Mitsubishi Lancer Evo
#31 Órai Balázs/Vrezgó Balázs - Mitsubishi Lancer Evo
#32 Régi Péter/Borsfai Dávid - Nissan Qashqai
#48. Vizelli Károly/Nagy Péter - Lada VFTS

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Travel4You Kft., Lánchíd 19 Hotel, Verbis Kft., Blaora Kft., Corax-Bioner Kft., Stefani Kft., Rábakert Kft., Start Complex Service Kft., Industial Electro Service Kft., FEOL Kft., Raorg Translog Kft., MNR Kft., Autó-Szoft Kft., BIO-EU Kft., Sztráda 92 Kft., Al Oliva Kft., Prémium Szerszámker Kft., ZN-Tech Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Régió-Center Kft., Iramko Trade Kft., BWS Belsőtér Belsőépítészeti Kft., VPT-Group Kft, Schwarzmüller, Úsovsko Kft., Busz-Plusz Kft., Kuhn Rakodástechnikai Kft., VIWA, Szerszámbróker Kft., Staplecare Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., PP Média Kft., Young BTS Kft, Music Engine Kft, Szakálfém Kft, Kuhn Földmunkagép Kft, Agria-Telecom Kft, Qtimax Hungary Kft, HSI-Mátra Kft, Bartron’07 Kft, Penzz-Impex Kft

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33