l1
l2


 

Tarquini az i20 WRC-ben

Július 12.
Összehozta két népszerű sportágát a Hyundai Motorsport – a Túraautó Bajnokság legendája, Gabriele Tarquini testközelből élhette át a Hyundai i20 Coupe WRC nyújtotta élményt a csapat norvég versenyzője, Andreas Mikkelsen jóvoltából.

Az egyesület IGTV csatornáján (HMSGOfficial) megjelent, két részből álló sorozat első videójában Gabriele Tarquinit a Hyundai Motorsport WRC vezetőjével, Andreas Mikkelsennel hozták össze, mely percek alatt közösen tudták le a murvás kilométereket a Hyundai i20-as WRC-jével. A felvételeket a csapat szardíniai győzelme és dupla dobogója után forgatták le, mely pillanatok során megmutatják az operatőrök, hogy az olasz csillag miként alkalmazkodik az igazi ralis körülményekhez.

A Hyundai Motorsport két fő pillére a WRC-re és az Ügyfélosztályra terjed ki, amely magába foglalja a versenyképes Hyundai i20 R5 versenyautót és a bajnoki címes i30 N TCR-t, melynek fejlesztésében Tarquini is részt vett. A Szardínia hétvége határozottan egyedülálló betekintést nyújtott Tarquininek a vezetési stílusba, az autó jellemzőihez és a műszaki igényekhez.

A video második részében - az ismerkedést követően - Tarquini került a vezetőülésbe, és társa a csapat vezetője, Andrea Adamo volt, aki a jobb egyben foglalt helyet. E felvételt július 9-én tették közzé szintén az IGTV csatornán.

Andrea Adamo, a csapat vezetője: "Gabriele üdvözlése a szardíniai sikereket követően fantasztikus alkalom volt arra, hogy egyesítsük a Hyundai Motorsport üzletág két területét. Mint uralkodó WTCR bajnok, fontos szerepet játszott az i30 N TCR fejlesztésében, mely mellett Gabriele megtapasztalhatta a WRC versenyzők előtt álló kihívásokat. Sok móka volt, és tökéletes módja volt annak, hogy ízelítőt kapjunk a különböző világokból, amelyekben részt veszünk."

Gabriele Tarquini: "Hálás vagyok Andrea-nak, Andreas-nak és a Hyundai Motorsportnak, hogy a Rally Italia Sardegna után megismerhettem a hihetetlen i20 Coupe WRC-t. Ez volt az első alkalom, hogy murván vezethessek, és igazán meglepődtem. A gyorsulás, a stabilitás, a sebességváltás, a fékezés, a vezetési stílus mind annyira különbözik attól, amit megszoktam, és nagyon lenyűgöző. A WRC versenyzők mind őrültek és tehetséges emberek. Nem is értem, Andrea hogyan tudott nyugodt maradni a jobb egyben, hiszen nem tagadom, hogy amikor én ültem Andreas mellett, szabályosan féltem. Ez egy teljesen más világ, mint a WTCR, de ugyanolyan fantasztikus; Remélem, egy nap újból összetalálkozhatunk!"

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33