l1
l2


 

Greensmith helyettesíti Evanst a Finn Ralin

Július 18.
Sérülés miatt most már biztos, hogy Elfyn Evans nem tudja erősíteni az M-Sport Ford csapatát az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő finn VB futamon. A walesi fiú orvosai tanácsára kényszerül pihenésre, helyére Gus Greensmith érkezik.

Az M-Sport Ford World Rally Team versenyzője, Elfyn Evans a két napos előkészítő esemény során hátsérüléseket szenvedett el, a vizsgálatokat követően pedig az orvosok azt tanácsolták, hogy pihenjen most egy kicsit. A Rally Estonia negyedik helyezettjét Gus Greensmith fogja helyettesíteni, aki ezzel a lehetőséggel második WRC-s szereplését pipálhatja ki a májusi portugál debütálást követően.

„Nagyon rosszul érint, hogy ki kell hagynom a finn futamot, de Észtországban egy ugratást követő keményebb leérkezés miatt sajnos egy kisebb sérülést elszenvedtem. A minél gyorsabb felépülés érdekében az orvosok azt tanácsolták, hogy most szigorúan pihenjek." - mondta Evans, aki két éve a második helyen ünnepelhetett a finneknél. "Nehéz ezt feldolgozni, de bízom a szakértők tanácsában, és a csapat is nagyon támogató volt. Most arra összpontosítok, hogy minél hamarabb visszanyerjem a formámat, és versenyautóba ülhessek."

Rich Millener csapatvezető elmondta: "Nyilvánvalóan rosszul esik nekünk is, hogy nem láthatjuk Elfyn-t Finnországban, de ha az orvosok a pihenést javasolják, akkor érdemes megfogadni a tanácsukat. A verseny kifejezetten az ugratók miatt igen komoly fizikai felkészülést igényel, és a sérülés miatt ez most pontosan nem lenne meg Elfyn-nél."

Gus Greensmith és társa, Elliott Edmondson az új Fiesta R5-öst debütáltatta volna a finn terepen, ám változott a felállás – a páros már a héten beülhet a WRC-be, mely kilométerekkel a világbajnokság soron következő eseményére hangolódnak rá.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33