l1
l2


 

Solberg debütál és búcsúzik a Wales Rallyn

Július 24.
Fontos mérföldkőhöz érkezik a Solberg család az idei Wales Rallyn, hiszen apa és fia először és utoljára versenyezhet együtt a Rally VB-n. Petter pályafutása utolsó, Oliver pedig élete első VB futamán áll majd rajthoz, egy-egy R5-ös Volkswagennel. 

Petter Solberg neve a raliban jártas rajongók számára nagyon is sokat mond, így már önmagában kuriózumnak számít a 2003-as világbajnok rajthoz állása az október 3-án kezdődő walesi eseményen. A norvég ráadásul fiát is magával hozza, aki első ízben mérheti össze tudását a nagyokkal – mindketten a Volkswagen Polo Gti R5-ösét fogják táncba vinni. Solberg apuka tavaly Spanyolországban szerepelt utoljára a rali krémjében, ahol a németek modelljét mutatta be a vegyes felszínű eseményen, a napokban pedig megerősítette, hogy idén Walesben lesz ott a rajtvonalnál ugyanúgy a Volkswagen volánja mögött.

A Rally GB mindig is különleges esemény volt a Solberg família számára. Petter első WRC győzelmét Walesben 2002-ben ünnepelte, 2003-ban megnyerte a világbajnokságot, és 2005-ig nem talált legyőzőre az erdei utakon. "Amikor összeállítottam a búcsútúrámat, akkor egyértelműen minden világbajnoki futamot be szerettem volna illeszteni a menetrendbe." - kezdte gondolatait Petter. "Nagyon szeretem  a bajnokságot, de be kell látnom, egy futam fér az időmbe. Wales olyan számomra, mint a második otthonom, így a választáson nem kellett sokat gondolkodnom. Navigátorom, Phil Mills innen származik, és az itt élő emberek, rajongók egyszerűen fantasztikusak! Külön öröm, hogy Oliver is feladatot kap a hétvégére – már most érzem, hogy különleges élményben lesz részünk."

Solberg apuka a saját versenyzésén kívül arra törekszik, hogy WRC debütálásán végig segítse a fiát. "Emlékszem, amikor először jártam világbajnokságon..." - gondol vissza a kezdetekre Petter. "Minden sokkal nehezebb és bonyolultabb volt, mint bármi más, amit korábban tapasztaltál."

A szemtelenül fiatal, 2001-es születésű Oliver már most komoly eredményekkel büszkélkedhet – legutóbbi szereplésén, az észtek promóciós eseményén például hat WRC mögött a hetedik helyen végzett a Polo Gti R5-össel. Kategóriáját másfél perces előnnyel húzta be.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33