l1
l2


 

Újabb győzelmeket szállított az R5-ös Polo

Július 29.
Dupla győzelemmel zárta a júliust a Volkswagen Polo GTI R5-öse - a Franciaországban aratott magabiztos sikerek mellett ezúttal Litvánia murvás útjain is sikerrel szerpelt a németek üdvöskéje.

Litván Rally Sprint - Vytautas Svedas elsöprő sikere

Vytautas Svedas és Zilvinas Sakalauskas Litvániában, Zarasai központtal megrendezett Around 7 Lakes sprinten határozottan megmutatta a Volkswagen Polo GTI R5-ös versenyképességét. A Juta Racing Team párosa az esemény mind a nyolc gyorsaságiját a leggyorsabbként teljesítette, mely közel hetven kilométeren zajlott murvás körülmények között. Az összetettben egy perccel és öt másodperccel verte a mezőnyt Svedas.

"Ez volt az első igazi versenyünk a Volkswagen Polo GTI R5-össel, és egyben az első győzelmünk is!" - kezdte gondolatait az elégedett Svedas. "Örülünk az autó teljesítményének, és bízom benne, hogy a jövőben is közösen tudjuk majd hozni a sikereket."

Francia Rally Kupa - Fantasztikus győzelem Nicolas Ciamin számára

Egyértelmű győzelmet zsebelhetett be a Volkswagen a La Plaine környékén megrendezett futamon. A Francia Rally Kupában Nicolas Ciamin és Yannick Roche a THX csapat támogatásával igen kiemelkedő teljesítményt nyújtott július záró hétvégéjén, ahol tizennégyből tizennégy szakaszgyőzelemmel a dobogó legfelső fokán ünnepelhettek a Volkswagen Polo GTI R5-ös társaságában. Az aszfaltos megmérettetés 138-as versenytávját egészen az utolsó méterekig uralta a duó, és már az ötödik részt követően megvolt a harminc másodperces vezetésük. Végül egy perc és ötven másodperces előnnyel fejezték be a hétvége küzdelmeit.

A verseny előtt Ciamin azt mondta: "Itt La Plaine-ban készülünk a "Rund um die Sulinger Barenklaue" németországi futamra, és tervünk, hogy kipróbáljunk különböző beállításokat és gumiabroncs-összetételeket a Polo R5-ösön.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33