l1
l2


 

Paddon pozdorjává törte a Fordot - mégsem indul Finnországban

Július 29.
A teszbaleset után biztossá vált, hogy nem fog tudni indulni a versenyen az új-zélandi páros, akiknek a visszatérésére így –sajnos -  tovább kell várnunk.

Paddon abban reménykedett, hogy egy komoly finnországi teljesítmény kaput nyithat neki a WRC-be való visszatérésre. Erre egyelőre nem fog sor kerülni.

A mai teszten ugyanis sikerült a Fiestát úgy átrendezni, hogy nincs esély az autót időben megjavítani. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Paddon és navigátora John Kennard sérülések nélkül úszták meg az esést.

Különösen nagy pech, hogy az M-Sport beszámolója szerint Paddon nem hibázott a balesetkor: "Több, mint 150 km/órás tempónál találtak el egy kanyarban egy nagyobb követ, ami az út közepén hevert. Az autó eleje ettől felemelkedett és innentől csak utasok voltak Paddonék. Nem tudom hibáztatni őket a balesetért." - mondta az esetről Richard Millener az M-Sport csapatfőnöke.

Még az M-Sport főnöke Malcolm Wilson is próbált az új-zélandi páros segítségére sietni egy tartalék autóval, de sem a javítás, se a másik autó nem lenne kész, illetve a gépátvétel helyszínén időben. Millener Paddon érzéseit megértően kommentálta: "Borzalmas helyzet ez neki. Ennél nagyobb pechje aligha lehet valakinek. De sajnos ez a játék része, és benne van ez a rizikó, ha az ember a versenyautóval tesztel."

Evans kiesése után így Teemu Suninenben reménykedhet a csapat, Gus Greensmith, Evans helyettesének ez mindössze a második WRC-s bevetése lesz, így nem reális a komoly eredmény reménye nála.

VAdam

 

 

 

 

 

 

 

 

33