l1
l2


 

Itt a mezőny a Barumra

Augusztus 6.
Továbbra sem csökken a Barum rali népszerűsége, melyre konkrét bizonyíték a hét elején megjelent számtalan tehetséget felvonultató nevezési lista. A cseheknél több magyar párosnak is szoríthatunk, akik az EB mellett a régi idők kedvelt versenyautóit bemutató Star Rally mezőnyét is színesítik.

Augusztus 16-án rajtolhat el az Európa Bajnokság hatodik állomása, mely nem kis túlzással a sorozat legnépszerűbb futam díját is bőven kiérdemelhetné. A Barum Rally Zlín az elmúlt évtizedekben hatalmas érdeklődésnek örvendett, és ez az idei évben sincs másképpen. Július első felében a gyorsasági szakaszokról húzták le a leplet a szervezők, e hét elején pedig a résztvevők névsorát is közzétették az esemény hivatalos oldalán.

A szervezők a hagyományokat szem előtt tartva augusztus 16-18. között nemcsak kontinensünk legjobbjait várják Zlín városába és környékére, hanem a közkedvelt Star Rally szereplői is bevehetik a már-már legendásnak számító gyorsasági szakaszokat. A futam nevezési listáján nem kevesebb, mint 137 páros szerepel, akik között 57 résztvevő rendelkezik a sorozathoz tartozó prioritási státusszal. Az EB bajnoka és az idei bajnokság jelenlegi vezetője, Alexej Lukjanuk tűnik fel elsőként a listán, aki a szemrevaló Citroen C3 R5-össel száll harcba a bajnoki pontokért. Az abszolút értékelés második helyén toporgó lengyel bajnok, Lukasz Habaj is nagy elánnal készülődik Skoda Fabia R5-ösével a cseh utakra, hiszen hat pontos lemaradását még bőven behozhatja, ha kedveznek számára az időeredmények. Az élmenők mellett érkezik természetesen a hazai pálya előnyét és a rajongók szeretetét élvező címvédő, Jan Kopecky, aki idén már a nyolcadik győzelméért száll harcba a Barumon. Ott lesz a mezőnyben a juniorok egyik nagy tehetsége, Chris Ingram, aki azért okozhat meglepetéseket augusztus közepén. A nagyok kategóriáját jelentő R5-ösök száma ezúttal 27-re tehető az EB mezőnyében.

Magyar részről négy duó készülhet a csehek megmérettetésére – Herczig Norbert és Ferencz Ramón a Polo R5-össel, Nagy Mátyás egy Mitsubishi-vel, Klausz Kristóf és Csomós Miklós egy-egy 208-as R2-essel vág neki a terepnek.

A Star Rally mezőnye szintén számos érdekességet rejt magában, mely listán további hat magyar páros próbál szerencsét. A Ladások négyen lesznek – Molnár Ferenc, Fábián Donát, Fábián Dániel, Bihari Péter, egy Wartburgot Hajtós Péter, míg egy Trabantot Balogh Lajos visz harcba augusztus harmadik hétvégéjén a Barum Rally Zlín keretében.

A 2019-es Barum Rally Zlin nevezési listája

A 2019-es Star Rally nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33