l1
l2


 

Breen-nek van jövője a Hyundai-nál

Augusztus 8.
Craig Breen a finnországi szerepléssel csupán egyszeri lehetőséget kapott a Hyundaitól, hogy visszatérjen a világbajnokságra, ám úgy tűnik, az észak-ír fiú szimpatikus volt a csapat számára, akik nagy valószínűséggel a walesi állomáson is rajthoz állítják újdonsült versenyzőjüket.

Craig Breen a tavalyi szezonban még a Citroen támogatását élvezhette a világbajnokság kereteiben, az idei évben azonban nem talált csapatára az ír fiú. Az augusztus első hétvégéjén megrendezésre került finn ralin hosszú hónapok után ismét a királykategóriások között láthattuk mozgolódni, ugyanis a Hyundai a nyári szünetben gondolt el nagyot, és felkérte a szereplésre az újdonsült csapattagot.

A Hyundai i20-assal először az észtek promóciós rendezvényén autózhatott Breen, majd Finnországban már a nagyok között bizonyíthatta versenyképességét, ahol az ötödik helyért küzdött, ám a csapat döntésére végül vissza kellett vennie a tempóból, hogy ideiglenes csapattársát, Thierry Neuville-t támogassa, és több pontot szerezhessen a bajnokesélyes belga versenyző a hatodik pozícióval. Breen számára így a hetedik hely jutott ki, ám úgy tűnik, ez csak a kezdet.

Az Autosport.com bennfentesei szerint a britek futamán hasonló felállással találkozhatunk majd a Hyundai csapatánál, mint Finnországban – Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen és a lényegében hazai pálya előnyeit élvező Craig Breen öltheti magára a banda egyenruháját. Tovább gondolva a történéseket, ha az alzenaui egyesület számára szimpatikussá válik Breen, akkor jövőre akár igazolt versenyzőként láthatnánk a világbajnokság állomásain.

Egyelőre még nem vált hivatalossá a hír - a Hyundai csapat vezetője, Andrea Adamo nem erősítette meg a hírt, ám azt közölte, hogy készítettek egy tervet Breen-re vonatkozóan, mert látnak benne potenciált.

"Craig nem áll szerződésben velünk, de igen, van esély a továbblépésre.”- mondta Adamo. "Gondolkodunk, hogy lenne a jó. Készítgetjük a tervet, hogyan tovább, és lényegében Craig megérdemelne egy helyet. De még meglátjuk."

Arra a kérdésre, hogy Breen számba vehető-e egy 2020-as üzlethez, Adamo azt válaszolta: "Megmutatta, hogy rendelkezik megfelelő sebességgel és elég okos ahhoz, hogy csapatban dolgozzon."

A háttérben a munkálatok tehát javában zajlanak, melyre tökéletes bizonyíték a soron következő állomás versenyzői kavarodása is – Németországban az első tervek szerint Sebastien Loeb jutott volna szóhoz, ám a felállást megváltoztatva végül Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen és Dani Sordo vághat neki az aszfaltos küzdelmeknek augusztus második felében.

Feladat azonban jut Breen-nek is, a jövő hét végén az Ír Aszfaltbajnokság soron következő állomásán, az Ulster Rallyn egy i20 R5-öst vihet táncba.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33