l1
l2


 

Négy Yaris WRC a Német Ralin

Augusztus 13.
Izgalmas nevezési listával rukkoltak elő a világbajnokság német állomásának szervezői. Az esemény külön érdekessége, hogy négy olyan versenyző pályázik az ADAC Rally győzelmére, akik korábban már az élen végeztek, illetve bemutatkozik Takamoto Katsuta is a Yaris WRC-ben.

Március végét követően első ízben térhetnek vissza aszfaltra a német futam keretében a világbajnokság főszereplői – Argentína, Chile, Portugália, Szardínia és Finnország murvás szakaszain megtett kilométerek után augusztus 22-ével rajtolhat el az ADAC Rallye Deutschland idei felvonása. A Saarland régió és környéke számtalan tehetséggel hozhat feledhetetlen hétvégét mindazoknak, akik ellátogatnak a világbajnokság immáron tizedik megmérettetésére.

A jelenlegi tíz legjobb versenyző közül kilenc fog harcba szállni a bajnoki pontokért augusztus teljes utolsó hétvégéjén – akik között az utolsó négy német győztes is ott toporog majd a rajtnál: Sebastien Ogier (2011, 2015-2016), Dani Sordo (2013), Thierry Neuville (2014) és Ott Tanak (2017-2018). Természetesen számos más nemzetközi és helyi rali csillag is próbára teszi versenyképességét, a WRC-ben, a WRC 2 PRO-ban és nem utolsó sorban a WRC 2-ben is. Az említett három kiválóság, Ogier, Neuville és Tanak között ezúttal is parázs harc ígérkezik, hiszen az élen az észt versenyző 180 ponttal vezeti a tabellát, mögötte 22 ponttal illetve 25 ponttal van elmaradva a francia és a belga versenytárs.

A Toyota részéről tehát a bajnokesélyes Ott Tanak mellett még értékes pontokat gyűjthet a márkának Jari-Matti Latvala és Kris Meeke is. Akad a mezőnyben egy negyedik Yaris WRC is, mellyel Takamoto Katsuta mutatkozhat be a nagyok között.

Az M-Sport Ford biztos pontja, Teemu Suninen bízik abban, hogy sikerül a német aszfaltos terepen egy szép eredménnyel meglepni csapatát. A cumbriai gyár számára Elfyn Evans lett volna a másik lehetőség, ám a walesi fiút orvosai még óva intették a versenyzéstől az észt incidenst követően, így a második Fiesta WRC-vel Gus Greensmith kapja meg a lehetőséget a kilométerek gyűjtésére. Hasonlóan kétautós felállással érkezik a Citroen gárdája is - Sebastien Ogier és Esapekka Lappi a C3-assal szeretné emlékezetessé tenni a német hétvégét.

A Hyundai számára Thierry Neuville mellett Andreas Mikkelsen és Dani Sordo kaphat lehetőséget egy i20-assal.

A WRC2 Pro kategóriája ezúttal öt versenyzőt rejt - a Skoda támogatásával a szemtelenül fiatal és egyben tehetséges Kalle Rovanpera érkezik, aki mellett még Jan Kopecky is autózhat egy jót a legújabb fejlesztésű Fabia R5-össel. Mads Ostberg a Citroen C3 R5-össel fogja róni a köröket, míg Ford részről Eric Camilli és Pontus Tidemand juthat szóhoz.

A 2019-es ADAC Rallye Deutshcland összességében ötvenhat nevezővel büszkélkedhet, mely mezőnynek közel felét, ha csak névről is, de ismerhetik mindazok, akik egy picit is érdekeltek a rali vérkeringésében. Ahogy azt az elmúlt hónapokban megszokhattuk, várhatóan ezúttal is egy fordulatos és izgalmas hétvége szemtanúi lehetünk a német szervezők közreműködésével augusztus 22-25. között.

A 2019-es ADAC Rallye Deutschland nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33