l1
l2


 

Paddon nem mond le a visszatérésről

Augusztus 13.
A balul sikerült finn tesztet követően sem tett le arról, hogy visszatérjen a Rally VB-re Hayden Paddon, az új-zélandi versenyző azon dolgozik, hogy még idén rajthoz állhasson egy Fiesta WRC-vel.

Hayden Paddon 2018-ban még a Hyundai Motorsport szárnyai alatt szerepelt a világbajnokságon, ám az idei szezonra nem kapott szerződést a gyári csapatnál. Az elmúlt hetekben, Finnországban majdnem összejött a visszatérés a királykategóriába, ám a teszt során oly mértékben összetört a Ford Fiesta WRC, hogy a rajt pillanatáig már nem tudták orvosolni a kék ovál problémáját a cumbriai szakértők. Az incidens után az ex-Hyundai-os hazarepült Finnországból, majd ismét megkereste a támogatókat egy újbóli világbajnoki szereplés lehetőségével. A projekt nem titok - Paddon továbbra is együttműködik az M-Sporttal, bízva abban, hogy minél hamarabb bizonyíthat egy Fiesta WRC-ben.

"A bukás után az első gondolat az volt, hogy John-nal teljesítjük a pályabejárást Finnországban, ám szóltak otthonról, hogy várnak a támogatóim, így inkább repülőgépre pattantam, hazautaztam, és azon dolgoztam, hogy hivatalosan is versenyezhessek, ne csak a pályabejáráson kapjak ízelítőt a gyorsasági szakaszokról."' - nyilatkozta Paddon az autosport.com-nak. "Mindent megteszek annak érdekében, hogy elrajtolhassak a Fiestával. Annak ellenére, hogy csak rövid ideig dolgoztam együtt az M-Sportos srácokkal, nagyon jó volt látni a csapat ambícióit és képességeit. Továbbá el kell mondanom, hogy a Fiesta az első kilométertől fantasztikusan jól teljesített."

"Megteszek mindent, ami ahhoz szükséges, hogy ott legyek. Finnországban közelebb kerültem a lehetőséghez, és nagyon fáj az, hogy úgy végződött, ahogy. Nem gondolom, hogy így kellene véget érni a VB-s pályafutásomnak. Úgy érzem, sok szezon van még bennem, és szerintem jó formában vagyok."

Az M-Sport vezetője, Richard Millener elmondta, hogy ő is szívesen látná Paddon-t csapata soraiban. "Segíteni szeretnénk Hayden-nek.” - mondta Millener. „Az elmúlt napokban nagy csalódások érték, és szeretnénk újból megnézni egy Fiestában."

Paddon részéről a tárgyalások még javában zajlanak a visszatérésről, ám a kiwi srác nem titkolt célja, hogy az idei évben legalább egyszer elrajtolhasson az M-Sport legújabb fejlesztésű Fiesta WRC-jével.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33