l1
l2


 

Hazai pályán folytathatja a Hyundai

Augusztus 21.
A hazai pálya előnyében bízva várja a szezon tizedik állomásának rajtját a Hyundai Motorsport – a full aszfalt Német Ralin Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen és Dani Sordo próbál szerencsét.

A Hyundai Motorsport mondhatni hazatér a hétvégén megrendezésre kerülő Rallye Deutschland keretében, mely a 2019-es bajnokság immáron tizedik futamát jelenti. Az egyesület mindhárom párosában bízva erőteljes eredményt szeretne elérni az év második teljes egészében aszfaltos versenyén. Az előző állomás, a Rally Finland a szezon egyik legnehezebb kihívását jelentette a Hyundai Motorsport számára, ám a csapat élvezte a nem mindennapos kirándulást Jyvaskyla környékén, hogy megőrizze a gyártói bajnokság első helyét, közeledve az évad végéhez.

A márciusi korzikai aszfalt után közel fél évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a rali krémje ismét e talajtípuson küzdhessen meg a bajnoki pontokért. Többek között a francia szigeten elért győzelem is motiválóan hat a bandára, hiszen a márciusi eredmény bizonyítja, hogy az i20-as erős aszfalt csomaggal lett ellátva. Természetesen azért a németeknél is bőven akadnak majd nehézségek - a kanyargós utak a szőlőültetvények között különleges hangulatot varázsolnak a nézők és versenyzők számára egyaránt, míg a viszonylag simának mondható Saar-vidék mellett a több felületű katonai utak nehezítik majd a hétvége kilométereit.

A Hyundai Motorsport ezúttal is egy triót állít rajtvonalhoz Németországban. Dani Sordo a júniusi szardíniai elsőség után első ízben térhet vissza az i20-asba, aki mellett Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen gyűjtheti szorgosan a pontokat. A hármas aszfalton tesztelte az autót a Rallye Deutschland előtt, ugyanis a csapat határozottan arra készül, hogy folytatja lendületét a gyártók bajnokságának csatájában a szezon végéhez közeledve.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "Örülünk, hogy egy olyan esemény következik, mely lényegében hazainak számít. Bízom benne, hogy az utóbbi időben nyújtott teljesítményünket itt is tudjuk majd kamatoztatni, és értékes pontokkal gazdagodhatunk. Dani a szardíniai győzelem óta nem ült az i20-asban, ám a múltban mindig jó tempóban volt Németországban. Andreas mögött most két nagyon pozitív murvás esemény áll, és reméljük, energiáját aszfalton sem fogja elveszíteni. Az idei szezon eddigi egyetlen aszfaltos futamán nyerni tudtunk, így bízunk abban, hogy ez Németországban is megismétlődhet."

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (#11 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A belga duó határozottan a győzelemre törekszik a német utakon
  • Az elmúlt években három dobogós helyet ünnepelhettek meg Németországban, közöttük a 2014-es győzelmet is

Neuville: "Németország nagyon nehéz esemény, mivel három különböző napod van, nagyon eltérő tulajdonságokkal - a szőlőültetvények, a saarlandi szakaszok és a híres Baumholder részek igazi kihívásokat tartogatnak. Ezen felül az időjárás kulcsszerepet játszik az eredmények alakulásában, és a korábbi évek tapasztalatai alapján azért az eső mindig megnehezítette a helyzetet. Ilyenkor a gumiabroncsok megválasztására kell szinte a legnagyobb hangsúlyt fektetni. Célunk a győzelem lesz, és mindent el fogok követni az első helyért."

Andreas Mikkelsen/Anders Jarger-Amland (#89 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Motiváltan érkezik a norvég duó a hétvégi rajthoz a finn negyedik pozíciónak köszönhetően
  • A korzikai következetes versenyzés után erős eredményben bízva érkeznek Németországba

Mikkelsen: "A Rallye Deutschland egy gyönyörű rali, és sok-sok murvás kilométer után itt tapasztalhatjuk meg újból az aszfalton autózást. A verseny három ellentétes nappal vár minket. A Mosel környéki szakaszok a szőlőültetvényekkel nagyon trükkösek tudnak lenni, és külön izgalmakat tartogat még a katonai terület. Mindegyik nagyon különböző, de élvezetes. Fontos, hogy megtaláljuk a következetességet és a lehető legtöbb pontot begyűjtsük, annak érdekében, hogy segítsük a csapatot a gyártók bajnokságában."

Dani Sordo/Carlos del Barrio (#6 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A spanyol kettős a szardíniai győzelem óta először tér vissza
  • A múltbéli német eredményekre építve bizakodva érkeznek a rajthoz

Sordo: "Németország mindig szép ralit ígér és igazán különlegesnek számít a különböző útprofilok miatt. Különösen a Baumholder szakaszok híresek a gumiabroncsot megviselő betonutakról, valamint a Hinkelsteins a visszafordítókról. A múltban egészen jól sikerültek számomra a német kilométerek, hiszen győzelem mellett több dobogós eredménynek is örülhettem. Bízom benne, hogy az idei futam is kedves lesz számomra, és sikerül egy jó pozíciót elcsípnem."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33