l1
l2


 

Tidemand visszakapja a Fiesta WRC-t

Augusztus 21.
A török világbajnoki futamon Pontus Tidemand újból a nagyok között bizonyíthat - a svéd versenyző a két téli verseny után murván is szerencsét próbálhat a Ford Fiesta WRC-vel.

Pontus Tidemand az idei szezonban immáron harmadik WRC-s megmérettetésére készülődhet. Társával, Ola Floene-vel a szezon elején Monte-Carlo-ban és az azt követő svéd futamon tehették próbára versenyképességüket a nagyok között. A lendületet egy több mint fél éves szünet követett, ám szeptemberben újra lehetősége nyílik a svéd versenyzőnek és norvég navigátorának egy Ford Fiesta WRC-s rajthoz állásra. Izgatottan állnak a kihívás előtt – érthető módon kíváncsiak arra, hogy a kék ovál miként tudja szelni a teljes egészében murvás kanyarokat.

A svéd versenyző bizonyítottan versenyképes minden felületen, mely alól a murva sem kivétel - tizenegy WRC 2-es szereplésből tíz alkalommal győztesként bizonyított kategóriájában. Miután tavaly részese lehetett a török ralinak, Tidemand tudja, mire számíthat, ám semmit nem bíz a véletlenre – az M-Sport Ford csapattal közösen egy teljeskörű teszt során készülnek fel a szeptemberi kilométerekre - megismerve a Fiesta WRC határait a legnehezebb terepen, amelyet a bajnokság nyújthat.

Richard Millener, az M-Sport Ford WRT csapatfőnöke: "Nagyon jó látni, hogy Pontus visszatér a csapatba, és elfoglalja a Fiesta WRC-t. Ez olyasmi, amit sokan látni akartak - beleértve magamat is -, és kíváncsian várom, hogyan teljesít majd Törökországban.

Ebben az évben nem igazán volt szerencséje – a rajtpozíció és néhány technikai kérdés is hátráltatta őt  -, de ha mindezt kivesszük a sorból, akkor egy igazán szilárd debütálást tudott le, és nagyon szeretnénk látni, hogy mit tud mutatni nekünk murvás viszonyok között.

Pontus azon kivételes versenyzők egyike, aki minden terepen meg tudja állni helyét. Megvan a tehetsége, és szeretnénk számára megadni a lehetőséget a továbblépésre.”

Pontus Tidemand: "Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a nagyok közé és az M-Sport csapatához – a februári svéd futam óta várok erre a pillanatra! Annyira boldog vagyok, hogy végre megismétlődhet az álom. Szeretnék köszönetet mondani az M-Sportnak, a partnereimnek a folyamatos támogatásáért és minden embernek, aki segített.

A Ford Fiesta WRC egy igazán vezethető autó, és bár sok új dolgot kellett megtanulnom Monte-Carlo-ban és Svédországban, az első naptól kezdve imádtam. Teljes mértékben arra összpontosítok most, hogy a lehető legjobban felkészüljek, mivel a tavalyi év tapasztalatai alapján tudom, hogy Törökország valóban kemény rali - de én várom a kihívást."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33