l1
l2


 

Norvégiában triplázott a Polo R5

Augusztus 27.
Újabb területeket hódított meg a Volkswagen Motorsport R5-ös GTI modellje. Norvégiában a német márka immáron harmadik elsőségét zsebelte be Ole Christian Veiby jóvoltából, Kajetan Kajetanowicz pedig a világbajnokságon alkotott emlékezeteset - a lengyel versenyző idén már harmadszor vezette dobogóra a Polo-t.

Norvég Rally Bajnokság
A szezon harmadik győzelme Veiby számára a Polo GTI R5-össel

Ole Christian Veiby és Jonas Andersson a norvég rali bajnokságon ünnepelték szezonbeli harmadik elsőségüket, melynek köszönhetően bajnokesélyesként várják a sorozat folytatását. A Rally Grimstad a sorozat ötödik állomását jelentette a hatból, ahol egy igen határozott időeredménnyel csábították magukhoz a győzelemért járó trófeát. A 73,41 versenytávot követően Veiby és Andersson 49,8 másodperccel előzték meg a második helyen érkező Anders Grondal és Marius Fuglerud Ford Fiestáját.

Miután megnyerte a szezon egyetlen aszfaltos raliját, Veiby nagyon boldog volt: „Tökéletes napunk volt. A Polo GTI R5 nagyon simán vette az akadályokat, és a szupergyors szakaszok, amelyek átlagsebessége meghaladta a 130 kilométer per óra átlagot, nagyon szórakoztatóak voltak.” Veiby és Andersson nyolc szakaszból hétszer állították be a leggyorsabb időt - csak a hatodik részen verte meg őket Grondal és Fuglerud mindössze 0,3 másodperccel.

A versenyzők bajnokságában Veiby 17 ponttal Grondal előtt áll, és már csak egy futam maradt a bajnoki cím sorsának eldöntésére - a Hedemarken Rally. Ha minden a tervek szerint halad, akkor szeptember 21-én a 23 éves versenyző karrierje során először biztosíthatja a norvég rali bajnokságot.

FIA Rally Világbajnokság (WRC)
Kajetanowicz dobogóra repítette a VW-t Németországban

Kajetan Kajetanowicz és Maciej Szczepaniak Németországban a dobogó harmadik fokára állhatott fel a Volkswagen Polo GTI R5-össel nyújtott egyenletes teljesítményüknek köszönhetően. A lengyel duó számára az idei szezonban ez jelentette a harmadik dobogós eredményt a WRC2-esek mezőnyében. Összesen 344,04 versenykilométer után a háromszor Európa bajnok 21,5 másodperccel elmaradt a WRC2-es kategóriában az első helytől. Győztesnek a német színeket képviselő Fabian Kreim és Tobias Braun bizonyult egy Skoda Fabia R5-össel.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33