l1
l2


 

Bodolai: Megújult felállás, változatlan célok

Augusztus 29.
Értékes kilométerekkel gazdagodott Bodolai László az elmúlt hétvégén a Steelvent Ózd Rally keretében. A hosszabb szünet ellenére kényelmesen érezte magát a Ford Fiesta R5-ösben, miközben új társa is akadt a jobb egyben. Az összecsiszolódás hamar megtörtént, a vasárnap délutáni célban pedig a legjobb ötben ünnepelhettek.

Az országos bajnokság résztvevői számára az elmúlt hetek a nyári szünetet jelentették, ám Bodolai László szemszögéből a pihenés időszaka még pár héttel meghosszabbodott. A Ford Fiesta R5-össel rajthoz álló versenyző az idei szezonban csak aszfaltos versenyeken bizonyítja versenyképességét, az év elejei menetrendhez pedig határozottan hű maradt - a júliusi veszprémi murvás kilométereket kihagyva Ózd volt a következő állomás, melynek keretében szorgosan folytatta a versenykilométerek gyűjtését. A kezdő lendület a péntek esti prológon született meg, mely során az Ózdi Stadion salakos körpályáján autózhattak kedvükre, vagy akár időre a párosok – a terv nagyjából sikerült is, hiszen az újonnan összeállt Bodolai László – Szőke Tamás kettős egy látványos salakszórás mellett az abszolút értékelés hetedik idejét is sikeresen elcsípték.

A Steelvent Ózd Rally 2019-es felvonásának első vérbeli ralis távja augusztus 24-én, szombaton reggel került teljesítésre. A nyitó részen a futamon felmerült technikai problémák miatt végül csak etapként gurult át a mezőny Királdon, ám a következő Hangony-Domaháza rész rajtjában már a biztonsági övet szorosra húzta a Ford Fiesta R5-ös irányítója, bízva abban, hogy a több hetes szünet után ott folytathatja versenyképességét, ahol Székesfehérváron abbahagyta. Elsőre egy hatodik időre futotta, mely nem rossz kezdés az egyébként látványos autózással közlekedő versenyző részéről. A soron következő távok folyamatosan javuló tendenciát eredményeztek, hiszen a nap folyamán több abszolút negyedik időeredmény mellett Domaháza-Zabar között a legjobb három közé is be tudta verekedni magát a kék ovállal. Az első versenynap összességében hetvenhat versenykilométert jelentett, este pedig a negyedik pozíciónak örülhetett a frissen összeállt páros, tizenkét másodperccel és hat tizeddel elmaradva a dobogó legalsó fokától.

Vasárnap reggel már a Nógrád megyei székhelyen, Salgótarjánban találhatta magát a mezőny, ahol kilenc órai kezdettel folytatódhattak a küzdelmek az idővel. A reggel ismét egy hatodik szakaszeredményt jelentett, mely már szinte tendencia, hogy a napot kicsit nehézkesen kezdi a Ford Hungary Rally Team versenyzője. Ezt követően azonban jó szokásához híven feljebb kapcsolt, majd a Cered-Zagyvaróna közötti közel tizenhárom kilométeres táv meghozta a nap legjobb időeredményét, mely a negyedik pozíciót jelentette. Az első nap eredményéhez képest egy helyet ugyan visszacsúszott a duó az abszolút értékelésben, mely nem feltétlen a problémák, hanem inkább az óvatosság számlájára írható. Mindezek ellenére Bodolai László és Szőke Tamás a 2019-es Steelvent Ózd Rally hétvégéjének keretében egy egyenletes teljesítményt hozva elégedetten gurult át a vasárnap délutáni célvonalon, ahol örömüket fejezték ki az abszolút értékelés ötödik pozíciójáért járó értékes bajnoki pontokért.

Bodolai László: "Több hetes szünetet követően kíváncsian vártam az ózdi rajtot. A felkészülés nem a megszokott módon telt, hiszen új társam akadt a jobb egyben Szőke Tamás személyében, akivel már a rajt pillanata előtt pár nappal összeálltunk, bízva abban, hogy a versenyre tökéletesíteni tudjuk együttműködésünket. Mivel mindketten évek óta részesei vagyunk a ralinak, így tényleg csak apróságokon kellett változtatni ahhoz, hogy közel tökéletesen működjön kapcsolatunk az autóban."

A hétvége folyamán az autónk nagyon jó volt, amiért külön köszönettel tartozom csapatomnak, akik nagyszerű beállítással készültek Ózdra. A szakaszok esetében többször úgy éreztem, hogy jó időt jöttünk, azonban a célban szembesültem azzal, hogy valahol értékes másodpercek vesztek el. Úgy gondolom, a Ford Fiesta számára az egyenesek nagyobb kihívást jelentenek, mint a konkurens márkának, így azt gondolom, hogy ezeken a részeken hagytam azokat az időket, amiket hiányoltam a gyorsok végén.

Mivel új párosként vágtunk neki az ózdi kilométereknek, így a valós célunk nem is lehetett más, mint a biztos célba érkezés, és mellette egy eredményesebb pozíció begyűjtése. Szerencsére minden úgy alakult, ahogy szerettük volna, és az abszolút értékelés ötödik helye nagy öröm számunkra. Összességében elmondhatom, hogy egy jó hétvége áll mögöttünk az Ózd Rally keretében."

Partnerek: Gyémánt-Net, Polytech-Industrie Csőrendszerek, Wnt Kft. Debrecen, Intertár, Multigran, HB Pack Kft., Csirmaz Csapágy, Welding nemesacél, Pro-Moulding, Ratizol, Welding hegesztéstechnika, Fotfa Kft., Ford Hungary Rally Team Kft.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33