l1
l2


 

Breen újabb VB futamot kap a Hyundaitól

Szeptember 4.
Megjelölte felállását a brit és spanyol versenyre a Hyundai Motorsport, a Wales Rallyn Craig Breen, Spanyolországban Sebastien Loeb szállhat harcba a világbajnoki pontokért.

A Hyundai Motorsport minden el szeretne követni annak érdekében, hogy behúzza a márkabajnokság arany serlegét a 2019-es szezon végén. Az autót folyamatosan fejlesztgetik a háttérben a mérnökök, és a technika mellett mindenképpen figyelmet szeretnének fordítani a versenyzői felállásra is. Sebastien Loeb az elmúlt hónapokban picit pihentette ralis vonalát, ám idén hatodszor pattanhat bele az i20-asba az október 24-ei spanyol megmérettetésen. Craig Breen számára azonban ugyanazon hónap elején érkezik meg a lehetőség, hogy ismét a királykategóriában bizonyítson – az ír fiú az október 3-án kezdődő walesi állomáson másodszor öltheti magára a csapat egyenruháját a finnországi bemutatkozást követően.

Sebastien Loeb két éves megállapodást kötött a Hyundai egyesületével, mely alapján 2019-re hat futamot garantáltak a francia világbajnoknak. A helyszínek tekintetében elsősorban a spanyol állomással szemezett Loeb, hiszen 2018-ban a Citroen színeiben e futamon állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Ez lesz a francia első rendezvénye a májusi portugál futam óta, mely során partnere lesz a bajnoki címet üldöző Thierry Neuville és a hazai pálya előnyeit élvező Dani Sordo.

A csapat részéről a finnországi rajt előtt a bejelentés arról szólt, hogy csupán egy alkalmat biztosítanak Craig Breen számára, ám miután egy erős debütálással mutatta meg versenyképességét az ír fiú, így nagyjából várható volt, hogy Andrea Adamo, a csapat főnöke nem fogja csak úgy elengedni. Breen egyébként a hetedik helyen végzett a Jyvaskyla központú futamon, mely egyben csapatdöntés is volt, hiszen előre kellett engednie azt a Thierry Neuville-t, aki számára minden pont számít a bajnoki elsőség elérésének érdekében. Azóta Breen már egy Ulster rali elsőséget is bezsebelt, melyen a Hyundai i20-as R5-ösével autózott látványosan és egyben eredményesen. A brit világbajnoki futamon Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen mellett fogja megkapni a lehetőséget.

"Nagyon hálás vagyok a Hyundai-nak, hogy ismét belém és Paulba vetették bizalmukat, különös tekintettel a szívemhez nagyon közel eső ralira." - kezdte gondolatait Breen. "Alig várom, hogy az igazi őszi körülményeket ígérő walesi erdőkben újból bizonyítsak."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33