l1
l2


 

Újra meghódítaná a ralipályákat az Alpine

Szeptember 7.
A GT4-es és Cup modelleken felbuzdulva az Alpine újragondolta versenyautó palettáját, és újabb változatot épített. Az Alpine A110 Rally már ki is gurult a garázsból és szeptember első hétvégéjén mutatkozik be a Mont-Blanc ralin.

Az Alpine A110 Rally autó megépítését már májusban bejelentették a mérnökök, azóta pedig egyre nagyobb érdeklődés övezi - a versenyzők, rajongók és a motorsport közösség tagjai kíváncsian és érdeklődve várják a modell hivatalos bemutatkozását versenykörülmények között.

A korábbi autók természetesen jó alapot biztosítottak a legfrissebb változatnak - A Signatech által kifejlesztett Alpine A110 rally változata magában foglalja az Alpine A110 GT4 és a Cup könnyű, agilis alumínium alvázát. Ez a verzió további módosításokat kapott, hogy teljes mértékben megfeleljen a ralis előírásoknak -  a háromirányú hidraulikus felfüggesztés, az új Brembo fékek és a sportágra jellemző biztonsági elemek, mint az FIA által jóváhagyott bukókeret és a Sabelt ülések a hatpontos rögzítésekkel. A szekvenciális, hatfokozatú sebességváltóval (plusz fordított sebességváltóval) a gyártó egy négyhengeres 1,8 literes turbófeltöltős motort álmodott bele az A110-esbe. A teljesítményt 300 lóerő fölé tornázták fel a mérnökök.

A Lurcy-Lévis pályán végzett eredményes tesztkilométerek alatt az Alpine A110 Rally intenzív fejlesztési programot hagyott maga mögött, mely során az autóban olyan kiválóságok foglaltak helyet, mint Emmanuel Guigou francia ralibajnok és Laurent Pellier francia juniorbajnok. A közeljövőben természetesen más versenyzők is hozzájárulnak majd ahhoz, hogy az Alpine A110 Rally a lehető legszélesebb körű, könnyen vezethető és elérhető legyen, hogy a szakemberek, az és a feltörekvő fiatal tehetségek mind hatékonysággal és örömmel használhassák ki az autó összes lehetőségét.

Mindeközben a Signatech és az Alpine azon dolgozik az FFSA-val együttműködve, hogy FIA R-GT homologizációt kapjon legújabb fejlesztésük. Ezt a lehető leghamarabb szeretnék elérni, és ha minden a menetrend szerint halad, akkor 2020 elején már le is szállíthatják leendő ügyfeleiknek az első példányokat.

Régis Fricotté, az Alpine kereskedelmi és versenyigazgatója: "Régóta tervezzük már a rallysportba való visszatérést, és végre megvalósulhat az álom. Ez az a sportág, ahol a márkának történelme van - az 1973-as világbajnokságon azonnal bajnokká avanzsálódott a márka. Az új kaland sikerének biztosítása érdekében az Alpine A110 Rally kutatását és fejlesztését, gyártását és forgalomba hozatalát a Signatech-re, a partnerünkre, valamint a FIA Endurance World Championship bajnokságára, illetve a Cup és a GT4 programok alapjaira bíztuk illetve építettük fel.  Az Alpine A110 Rally egy nagyon finom autó, mely elképesztő hatékonysággal varázsolja el vezetőit."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33