l1
l2


 

Megérkezett a WRC8

Szeptember 7.
Szeptember 5-én hivatalosan is napvilágot a rali világbajnokság hivatalos játékának legfrissebb változata. A WRC 8 az idei szezon összes állomását tartalmazza, melynek keretében nem kevesebb, mint ötven versenyző bőrébe bújhatunk bele és megújult karrier móddal fejleszthetjük tudásunkat.

A már megszokott tendenciát követve az idei szezonban is ősszel szerezhetjük be első ízben a Rali Világbajnokság hivatalos videojátékát - szeptember 5-étől, csütörtöktől hivatalosan is a boltok polcaira került a WRC 8! Az óriási népszerűségnek örvendő sorozat legújabb verziója a legteljesebb ralis játék, amely valaha készült, reprodukálja a WRC minden egyes aspektusát, és láthatóan kiaknázták a fejlesztő szakértők legfrissebb informatikai tudásait. A WRC 8 mind a négy gyártó csapatot felvonultatja - a Citroen Total, a Hyundai Motorsport, az M-Sport Ford és a Toyota Gazoo Racing - izgalmas, új generációs autóival a 2019-es külsővel tűnnek fel a választófelületen.

A játékosok nem kevesebb, mint ötven versenyző közül dönthetnek, kinek a bőrébe bújnának bele szívesen, akik közül természetesen nem hiányozhat a bajnoki címért küzdő trió, Ott Tanak, Thierry Neuville és Sebastien Ogier sem. Az élmezőnybeli szereplőkön kívül természetesen más kategóriában is tehetségek neve fémjelzi a sorozat népszerűségét - a WRC 2 Pro és a WRC 2 támogatási kategóriákba tartozó versenytársak széles választékkal van jelen a játékban – többek között Kalle Rovanpera, Mads Östberg és Gus Greensmith neve is feltűnik, illetve a FIA Junior WRC versenyzői is helyet kaptak a versenyzői listán. Több mint 400 kilométer új és átalakított szakaszok közül választhatunkk a 2019-es szezon mind a tizennégy fordulójából, belefoglalva a WRC 100 legfontosabb szakaszát. Ide tartoznak a klasszikus helyek, például a Colin's Crest a svédországi Vargasen gyorsról, az argentin El Condor lenyűgöző sziklás szakasza és a finnországi Ruuhimäki nagyszerű ugratói.

A WRC történelméből is csemegézhetünk autók tekintetében - számos legendás raliautó tűnik fel a játékban, a Lancia Stratos-t, az egyre népszerűbb Ford Escort RS1800-at és a Lancia 037-et is választhatjuk akár. A Bigben kiadó és a Kylotonn fejlesztő stúdió jelentős módosításokat tett a játékosok legnagyobb örömére, hiszen újra gondolták az autó- és felületfizikát, valamint az egyes országok egyedi időjárási körülményeit.

A karrier módot teljesen úgy alakították át, hogy a játékosokat versenyző és menedzser szerepébe helyezték, akiknek több szezon keretében kell előre haladniuk, hogy a legmagasabb szinten versenyezzenek és világbajnokokká váljanak. Mint menedzsernek, a játékosoknak meg kell tervezniük naptárukat, irányítaniuk kell a csapatot, új tagokat kell toborozniuk és stratégiát kell kidolgozniuk a minél jobb teljesítmény elérésének érdekében.

A WRC 8-as játékot a WRC Promoter engedélyével hozzák létre a szakértők évről évre. Oliver Ciesla ügyvezető igazgató szerint a játék ismét nagy érdeklődést fog mutatni a rajongók körében.

"A WRC 8 megragadja a kalandot és a kihívásokat, melynek köszönhetően úgy érezzük magunkat, mintha a világbajnokság valós feladatait teljesítenénk.” – mondta Ciesla. "A klasszikus események a világ minden tájáról átélhetőek, a legendás szakaszok és az kiszámíthatatlan körülmények kombinálódnak egy nagy kalandjáték keretében, ahol az értékes tizedek különbséget tesznek a győzelem és a veszteség között."

A WRC 8 már beszerezhető PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re. A Nintendo Switch verzió novembertől lesz elérhető.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33