l1
l2


 

Paddon az Ausztrál Rallyn térhet vissza

Szeptember 7.
Hayden Paddon novemberben megkapja második lehetőségét a bizonyításra az M-Sport Ford támogatásával – a kiwi srác a walesi erdőben is feltűnik majd egy Fiesta R5-ös volánja mögött, ám még nagyobb lelkesedésére az ausztrál futamon a királykategóriában állhat rajthoz a cumbriai gyár jóvoltából.

Nagy örömmel jelentette be a páros, Hayden Paddon és John Kennard a hírt, mely szerint a novemberi ausztrál futamon a nagyok között bizonyíthatnak egy Ford Fiesta WRC-vel. A kiwi és navigátora július végén már rákészült a VB-s visszatérésre, ám hirtelen véget is ért a terv, amikor a Neste Rally Finland előtt tartott teszten csúnyán elvéreztek, és elestek a rajthoz állás lehetőségétől. A Coffs Harbour központú esemény egyébként Paddon második világbajnoki futama lesz, hiszen közvetlen előtte a walesi állomáson (2019.október 3-6.) egy Fiesta R5-öst vezethet a WRC 2 Pro kategóriában. A finn visszaesés után Paddon keményen dolgozott támogatóival két esemény finanszírozása érdekében.

"Finnország csalódása után nem hagyhattuk, hogy ennek vége legyen, és az M-Sporttal együtt keményen dolgoztunk azon, hogy megoldást találjunk az újbóli együttműködésre." - mondta Paddon. "Nem győzöm megköszönni mindenkinek a folyamatos segítségét és támogatását."

Az új-zélandi srác belátta, hogy ugyan fontos esemény lesz főként az ausztrál futam az életében, de nem szeretne nyomás alatt lenni, és a sikeres eredményre koncentrálni. "Nyugodtsággal és élvezettel akarunk ott lenni a versenyen, ez az első fő szempont, aztán ha jönnie kell az eredménynek, akkor jönni fog. Úgy érzem, jó formában vagyok, és sikerülni fog a cél."

"Nincs ok arra, amiért ne tudnánk elérni néhány erős eredményt, de fontos, hogy ne stresszeljünk teljesen rá - csak hagyjuk, hogy természetes módon jusson el hozzánk." - tette hozzá Paddon, aki a múlt hónapban megnyerte a FIA Pacific Cup-ot, az Asia-Pacific bajnokságon belül.

Paddon nem véletlenül épít a novemberi erős teljesítményre - legutóbbi világbajnoki eseménye tavaly Ausztráliában volt, amikor a második helyen végzett a Hyundai i20-assal, mielőtt a koreai gyártó felbontotta vele a szerződést. 2017-ben ugyanitt a harmadik helyen végzett.

Az M-Sport csapat vezetője, Rich Millener elmondta, hogy a két rajthoz állás Paddonn számára lehetőséget ad arra, hogy emlékeztesse a versenytársakat és a csapatokat a képességeire. Az egyesület természetesen örül az együttműködésnek, és bíznak abban, hogy a finnországi kudarcok után Paddon ezúttal meg tudja mutatni potenciálját egy Ford Fiesta WRC volánja mögött a novemberi ausztrál eseményen.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33