l1
l2


 

Solberg győzelemmel búcsúzott Varsótól

Szeptember 9.
A drift szakágat is meghódította a Solberg família - a hétvégén Varsó városában egy parádésan látványos Gymkhana Grid rendezvény keretében bizonyították az autó iránti bizalmukat a résztvevők, ahol Petter Solberg foglalta be a dobogó legfelső fokát egy Volkswagen Polo R Supercar volánja mögött, fia, Oliver Solberg előtt.

"Wow" élményekkel gazdagodott minden érdeklődő, aki rászánta magát, és ellátogatott szeptember első teljes hétvégéjén Varsó városába a Gymkhana Grid rendezvényére. Az esemény egy igazi és egyedülálló driftes hangulatot varázsolt, ahol a kísérő programok mellett számtalan látványos kanyarvétel és páratlan sebességek szemtanúi lehettek mindazok, akik kíváncsiak voltak az autós találkozóra.

A kieséses küzdelmek során az összkerekesek kategóriájában végül a Solberg család csatájára került sor. A 2003-as év rali világbajnoka, Petter Solberg egy Volkswagen Polo R Supercar-ral támadta meg a hétvégét, amelyet végül a leggyorsabb és a leglátványosabb driftesként zárt. Mögötte a második helyen nem akárki érkezett - fia, Oliver Solberg szemtelenül fiatal kora ellenére volt képes dominálni a varsói kilométerek keretében édesapja mögött.

A család történelmében hamarosan ismét megismétlődhet apa és fia szereplése egy sorozatban - Solberg senior és junior 2019. október 3-6. között a rali világbajnokság walesi állomásán szintén rajtvonalhoz állnak, mely talán apa és fia első és utolsó közös szereplése lesz e sorozat kereteiben, a jelenlegi tervek szerint. Petter számára az utolsó WRC-s szereplés lesz a brit forduló, míg Oliver számára a debütálást jelenti majd a hétvége a rali krémjében. Mind a ketten egy Polo GTI R5-össel állnak oda a rajtvonalhoz, amelyet a PSRX csapat támogatásával élvezhetnek ki.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33