l1
l2


 

Újabb két versenyt illesztett programjába a Hyundai

Szeptember 9.
A világbajnoki sorozat nyújtotta kötelezettségek mellett tovább gyarapítja szereplési körét a Hyundai Motorsport csapata - az októberi Rallylegend mellett egy spanyol bajnokira is elviszi WRC autóját az alzenaui együttes.

A Hyundai Motorsport bejelentette részvételét a közelgő Rallylegend és a Rally Ciudad de Granada rendezvényeken, a vállalat 2019-es Rally Világbajnokság végéhez való közeledés, és a bajnoki cím iránti törekvéseinek részeként. A mai napig szorosan küzd a márka és versenyzőpárosai a szezonban - a Hyundai Motorsport három WRC győzelmet ünnepelhetett meg az elmúlt hónapokban, és összesen kilenc dobogós helynek örülhetett. A csapat jelenleg a gyártók bajnokságát nyolc ponttal vezeti a legközelebbi rivális, a Toyota Gazoo Racing előtt, míg Thierry Neuville a versenyzők tábláján a második helyet foglalja el a Rallye Deutschland eseményeit követően, 33 ponttal elmaradva az első pozíciótól.

Az alzenaui központú csapat határozottan élvezi az egyik legversenyképesebb szezonját a rali krémjében, amely minden terepen a Hyundai i20 Coupe WRC javuló tempóját mutatta, illetve mutatja meg. A legutóbbi német megmérettetés keretében a rivális csapatokra való nyomás és eredményesség megmutatta, hogy aszfalton is komoly előrelépést értek el a Hyundai mérnökei. Mindezek fényében a csapat végül úgy döntött, további két eseményt beiktat a menetrendbe annak érdekében, hogy még biztosabbak legyenek az autó képességeiben, és a lehető legjobb módon kiaknázzák az i20-as WRC-ben rejlő képességeket.

A 2019. október 10-13. közötti Rallylegend a bajnoki címre esélyes páros számára, Thierry Neuville-nek és Nicolas Gilsoul-nak adja meg a lehetőséget a kilométerek gyűjtésére, míg Sebastien Loeb és Daniel Elena a spanyol Rally Ciudad de Granada mezőnyét színesíti majd október 18-19. között. Ez az esemény pontosan egy héttel a katalóniai világbajnoki állomás előtt kerül megrendezésre.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "Az októberi Rallylegend és a Rally Ciudad de Granada rendezvényeken való részvétel lehetővé teszi számunkra, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a szezon utolsó fordulójára. Minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy teljes mértékben készen álljunk a kihívásokra, és a lehető legjobb eredményeket érjük el az évad végéhez közeledve. Az egész csapat csodálatos munkát végez, hogy ezeket a rendezvényeket be tudjuk építeni a szoros menetrendünkbe, és nagyon hálás vagyok nekik ezért. Komoly erőfeszítéseket tettünk annak érdekében, hogy az i20 WRC versenyképesebbé váljon ebben az évben egy rendkívül szoros bajnoki csatában. A versenytársakkal szembeni rést csökkentettük, de most meg kell dupláznunk erőfeszítéseinket, ha a bajnoki címért továbbra is versenyben szeretnénk maradni."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33