l1
l2


 

Skandináv párosokkal folytatja az M-Sport

Szeptember 9.
Az M-Sport Ford csapata Teemu Suninennel és Pontus Tidemanddal érkezik az idei Török Rallyra - ez az egyik legforróbb és legkeményebb eseménye az idei menetrendnek, mely során a megfontolt vezetés akár dobogóközeli élményekkel is gazdagíthatja a versenyzőpárosokat.

Az igényes versenyre való felkészülés keretében a csapat kétnapos tesztet iktatott be a török rali rajtja előtt, és további védelmet és hűtést adtak a Ford Fiesta WRC-hez a megbocsáthatatlan terep, a lassú átlagos sebesség és a nyárias meleg leküzdése érdekében. A szigetországi egyesület számára plusz logisztikai feladatok is bekerültek Törökország elérésével a napirendbe - az EcoBoost-meghajtású Ford Fiesta WRC-ket augusztus 30-án, pénteken töltötték be a szállítóba. A Folkestone-on és Calais-n keresztül haladó értékes rakomány szeptember 5-én, csütörtökön érkezett Olaszországba, ahol biztonságosan berakodott a másnap reggel induló „RoRo”-ra.

Richard Millener, az M-Sport Ford WRT csapatfőnöke:
"A Rally Turkey a naptár egyik legigényesebb rendezvénye, durva szakaszokkal, lassú átlagsebességgel és megfelelően meleg hőmérséklettel! Ez egy nehéz próba az autók és a versenyzőpárosok számára, de biztos vagyok benne, hogy megkaptuk az erőteljes teljesítmény eléréséhez szükséges eszközöket.

A Fiesta mindig erős volt, és ha a múltbéli eredményeket visszanézzük, jól teljesítettünk a bajnokság legkeményebb eseményein. A csapat az elmúlt héten elvégezte a durva kavicstesztet, hogy megerősítse a kiegészítő védelmi és hűtési csomagokat az autón, és Teemu-val illetve Pontus-szal két igazán fókuszált és ambiciózus fiatal srácunk van, akik hatalmas potenciállal rendelkeznek.

Ez a rali nem az eszméletlen tempóról fog szólni, hanem inkább a jól átgondolt és következetes vezetésről. Nem lesz könnyű esemény, de ha jól közelítjük meg, akkor azt hiszem, nagy esélyünk van arra, hogy esélyünk legyen erős eredményre.

TÖRÖK RALI: A legkeményebb teszt
Mivel a világbajnokság legnehezebb eseménye, a Török Rali a kitartásról szól, és a szakaszok intelligens megközelítése ugyanolyan fontos, mint a felület iránti tiszteletadás. Talán ezek még a nagyobb sebességnél is fontosabbak! A gyorsaságik egyedülállóan durvák, hatalmas sziklák vannak szétszórva a kanyarokban. A pályabejárás során a részletesség elengedhetetlen, amit csak lehet, célszerű feljegyeznie a párosoknak, hiszen akár egy apró szikladarab helyzete is kulcsfontosságú pontja lehet a hétvégének.

A magas hőmérséklet és a lassú átlagsebesség szintén csökkenti a légáramot, és óriási igényeket támaszt a motorokra, a sebességváltókra és fékekre; a keményen kavicsos utak miatt pedig a gumiválasztás szintén egészen komoly meghatározó tényezője a versenynapoknak.

TEEMU SUNINEN ÉS JARMO LEHTINEN
Teemu Suninen és Jarmo Lehtinen nagy lelkesedéssel várják a Rally Turkey rajtját. Tavaly negyedik helyen zárt egy okos és meggondolt vezetésnek köszönhetően Suninen, és az idei felvonás keretében minimum hasonló pozícióra pályázik.

Suninen: "A török futam egy nagyon forró és nagyon igényes esemény. Fizikailag ez egy nagy próba számunkra, mivel nagyon meleg van az autóban, és meg kell győződnünk arról, hogy van-e elég energiánk a figyelmünk fenntartásához. A nyárias időjárás az autó és a motor számára is külön kihívást jelent - átgondoltan kell nyomnunk neki, nem szabad, hogy túlmelegedjen bármelyik része is a Fiestának.

A szakaszok szintén rendkívül durvák, és sok a ritmusváltozás, ami megnehezíti a megfelelő sebesség megítélését. A tavalyi  felvonás keretében a negyedik helyen végeztem, amely megmutatta a Fiesta erősségét, és idén hasonló erőteljes teljesítményre törekszünk."

PONTUS TIDEMAND ÉS OLA FLOENE
A Svéd Rally óta először visszatérve a bajnokságba, Pontus Tidemand és Ola Fløene arra számítanak, hogy további előrehaladást mutatnak a nagyok között a Ford Fiesta WRC jóvoltából. Miután megtámadta a tavalyi török rendezvényt, Tidemand tudja, mire számíthat, és ezt a tapasztalatot a hétvégén előnyére szeretné fordítani.

Tidemand: "Nagyon jó érzés visszatérni a világbajnokság élmezőnyébe, és a Ford Fiesta WRC messze a legcsodálatosabb autó, amit valaha vezettem! Az elmúlt héten két napos teszt keretében készülhettünk fel Törökországra, és úgy érzem, nagyon jó erőmben vagyok, és képes leszek helyt állni a durva körülmények között.

A meleg minden bizonnyal megnehezíti majd a körülményeket - nem kíméli sem motorokat, sem a gumiabroncsokat és természetesen a versenyzőpárosokat sem. Tavalyról tudom, hogy az út közepén lévő nagy sziklák végzetesek lehetnek, így a pályabejáráson felvett adatok kulcsfontosságúak lesznek.

Elsődleges célom a célba érkezés erős teljesítménnyel. A lehető legtöbbet szeretném kihozni ebből a fantasztikus autóból és természetesen magamból, miközben jó előrelépést és fejlődést mutatunk az esemény során."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33