l1
l2


 

Mikko Hirvonen is rajthoz áll a Ciprus Ralin

Szeptember 11.
Mikko Hirvonen ismét visszatér a rali vérkeringésébe - a világbajnokságról ismert finn versenyző az utóbbi években inkább a terepraliban szerepelt, ám szeretett szakágától sem tud elszakadni. A hónap végén az Európa Bajnokság ciprusi állomásán áll rajthoz egy Ford Fiesta R5-össel.

Mikko Hirvonen a 2014-es szezonig meghatározó szereplője volt a Rali Világbajnokságnak, jelenleg pedig  Dakaros kötelezettségeivel tölti mindennapjait. Meghatározó sportágát, a ralit nem feledte, melyre tökéletes bizonyíték a következő szereplése – a finn versenyző 2019. szeptember 27-29. között az Európa Bajnokság ciprusi futamának indulói között lesz egy Ford Fiesta R5-ös társaságában.

A finn versenyképességét számos emlékezetes pillanat bizonyította a rali krémjének királykategóriájában – Hirvonen több alkalommal komoly csatában állt a kilencszeres világbajnokkal, Sebastien Loeb-bel. Szeptember utolsó hétvégéjén Markko Martin Fiestáját veszi birtokba, és az autó mellett természetesen az észt versenyző megpróbálja majd ellátni hasznos tanácsokkal is a finnt a legújabb fejlesztésű Fiesta R5-össel kapcsolatosan.

"Kedves emlékeim vannak a Ciprus Raliról, még a világbajnokság idejéről." - mondta Hirvonen, aki karrierje során négy alkalommal volt részese a szigeteseménynek. "A legutolsó ciprusi szereplésemen második lettem, ám ez alkalommal a dobogó lesz az utolsó dolog, amire gondolni fogok, hiszen ezt a hétvégét elsősorban szórakozásnak szánom, nem szeretnék nyomás alatt lenni."

"Számomra Ciprus kicsit hasonlít a Dakarhoz. Kihívásokkal teli gyorsasági szakaszok és durva kavicsos terep vár minket a futamon." - folytatta a finn. "Régóta ismerem Markko Martin-t, így kifejezetten örülök, hogy együtt dolgozhatunk pár napot. Ciprus egyébként remek hely, egy jól szervezett és igényes esemény."

Az előkészületeket a finn versenyző újdonsült csapatával karöltve már augusztus végén megkezdte - Észtország jellegzetes murvás szakaszain Hirvonen egészen sok kilométert letudott a legújabb fejlesztésű Ford Fiesta R5-össel egy teszt keretében.

A 2019-es Ciprus Rali szeptember 27-én rajtol el, melynek központja Nicosia lesz. Az esemény az Európa Bajnokság utolsó előtti, azaz hetedik futama, kontinensviadalunk mellett pedig a Közel-Kelet Bajnokság szereplői is összemérhetik versenyképességüket az igazán kemény, murvás terepen.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33