l1
l2


 

Hirvonen kommentálja a Török Ralit a Red Bull TV-n

Szeptember 11.
Igazi, nyári hőmérséklet és parázs küzdelemre van kilátás a Világbajnokság soron következő állomásán. A Red Bull TV ez alkalommal sem szeretne kimaradni a jóból - három napvégi összefoglaló mellett egy élő közvetítéssel várják a nézőket, mellyel Törökország durva körülményeit követhetjük figyelemmel.

A Rali Világbajnokság 2019-es szezonja - szó szerint - felmelegszik a következő napokban a Török Rally jóvoltából: egy olyan esemény, amely egy évvel ezelőtt tért vissza a sorozat menetrendjébe, és gyorsan el is nyerte a naptár legnehezebb állomásának címét.

2018-ban Ott Tanak nyerte meg a versenyt, és nem titkolt célja az idei felvonás keretében, hogy megismételje a tavalyi trükközését az idei finn és a németországi győzelem után. A bajnoki címre esélyes észt versenyző mellett ez a hétvége kulcsfontosságú esemény lehet Thierry Neuville és Sebastien Ogier számára, akik a Toyota versenyzőjét kénytelenek lesznek megszorongatni, ha harcban szeretnének maradni az év végi elsőségért. A szokásos felületeken minden fontos pillanatát lekövethetjük a török megmérettetésnek - a redbull.tv/wrc webhely mellett természetesen a Red Bull app is rendelkezésünkre áll a versenynapok alatt.

SZIKLÁS UTAK, NYÁRI MELEG
A sziklás, kavicsos utak és a 30 fok feletti hőmérséklet miatt a Rally Turkey az év egyik legnehezebb eseménye az autók, a gumiabroncsok, valamint a versenyzőpárosok számára.

Mivel a naptár leglassabb átlagsebességgel rendelkező eseménye, emiatt csökkenti az autókba történő légáramlást, növelve ezzel a motorok, sebességváltók és fékek iránti igénybevételt.

Ennek eredményeként a kitartás legalább annyira fontos, mint a konzisztens sebesség. A tavalyi futam alatt bebizonyosodott: A Toyota csapata nem a leggyorsabb márka volt a versenynapok elején, ám mindezek ellenére mégis kettős győzelmet ünnepelt, miután a versenytársak bajba kerültek.

A Marmaris üdülőhelyét birtokba vevő esemény hihetetlen látványt nyújt, néhány szakasz a Földközi-tenger partja mentén halad.

Törökország először 2003-ban látta vendégül a világbajnokság résztvevőit, mely évben Carlos Sainz állhatott del a dobogó legmagasabb fokára a Citroen színeiben. A francia márka dominanciáját Sebastien Loeb tovább folytatta – a sorozat kilencszeres bajnoka öt eseményből háromszor a leggyorsabbként teljesítette a kemény terepet.

HIRVONEN ÉRTÉKEL
Mike Chen segítségére ezúttal az a Mikko Hirvonen lesz, aki 2008-ban sikeresen bezsebelte a török elsőséget egy Ford Fiesta WRC volánja mögött. A stúdióban történő értékelések és összefoglalók mellett Chen, ahogy az elmúlt futamok keretében megszokhattuk, a YouTube csatornán is be fog jelentkezni a szervizparkból. A németeknél több érdekességet is láthattunk az online sugárzás jóvoltából - Luis Moya például kihívta Mike-ot egy golfozásra, Sebastien Ogier és Julien Ingrassia pedig arról beszélt, mely dolgoktól lesz tökéletes egy navigátor.

A 2019-ES RALLY TURKEY RED BULL TV MENETRENDJE:
Összefoglaló - 2019.szeptember 13. Péntek – 22:00 helyi idő (21:00 CEST)
Élő közvetítés SS12 – 2019.szeptember 14. Szombat – 14:50 helyi idő (13:50 CEST)
Összefoglaló - 2019.szeptember 14. Szombat – 22:00 helyi idő (21:00 CEST)
Összefoglaló - 2019.szeptember 15. Vasárnap – 22:00 helyi idő (21:00 CEST)

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33