l1
l2


 

Lappi: "Nagyon elégedett vagyok!"

Szeptember 18.
Kifejezetted feküdt Törökország kihívásokkal tűzdelt terepe Esapekka Lappi számára. A finn versenyző az idei szezonban, Svédország és Finnország után, harmadszor érkezett célba a második helyen, így bizakodva tekint a bajnokság hajrája elé.

Esapekka, nagyszerű volt látni, hogy boldog vagy, visszatértél a régi formádhoz és élvezted a hétvégén a ralit. Második lettél, mellyel hozzájárultál a Citroen kettős győzelméhez is. Hogy érzed magad?

Lappi: "Nagyon elégedett vagyok! A vasárnapi kilométerek inkább a biztonságos vezetésről szóltak, és ezt sikerült jól teljesítenünk. Seb-bel közösen értékes pontokra tettünk szert, nemcsak a mi, hanem a csapat szemszögéből is. Jó érzés ez."

Andreas Mikkelsen volt mögötted, ám több mint egy perces különbség volt köztetek. Vasárnap emiatt nem nehezedett rád komoly nyomás, ám egy apró hiba mégis becsúszott. Nem vesztettél sok időt, inkább felébredtél a történésektől?

Lappi: "Nem tudom, ez egy pillanat volt. Azt mondom inkább, hogy a biztonság oldalán álltam. A kerekek kissé beragadtak, és azt hiszem, megmenthettem volna, de azért inkább a biztosat választottam, leállítottam az autót, és megfordultam, hogy megbizonyosodjak arról, nem találtam el semmit. Nagy előnyöm volt, így ennyi belefért."

Láttuk, hogy pénteken páratlan időket állítottál be nedves időben kemény keverékű gumiabroncsokkal. Hogyan értékeled az első teljes versenynapot?

Lappi: "Erre nem tudok jó választ adni. Hogy őszinte legyek, az autónk nagyon jól viselkedett. Ha Walesben is így lesz, akkor nem lesz probléma."

Janne, ez a futam minden résztvevő számára különleges kihívás. Hogyan éli meg a török terepet egy navigátor?

Janne Ferm (EP navigátora): "Kiváló a kérdés, de nem tudom :). Bizonyos szempontból nehéz. Amikor felnézek a jegyzetemből a szakaszra, úgy gondolom, hogy elmulasztottam egy-két infot a füzetből, mert csak sziklákat látok magam előtt. Felmerül a kérdés, hogy vajon rossz sort olvasok, vagy más hiba van?! Összességében egyedülálló esemény, és ez a sport szépsége."

Ha visszagondolsz az elmúlt versenynap szakaszaira, melyek azok a részek, amiket kiemelnél legnagyobb kihívásként?

Ferm: "A hosszú péntek reggel. Mintha lottóznék körülbelül, drámák nélkül nehéz túlélni."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33