l1
l2


 

Mikkelsen: "Jelenleg nagyon élvezem a versenyzést!"

Szeptember 19.
Egyenletes teljesítményének és kitartásának köszönhetően Andreas Mikkelsen a dobogó legalsó fokán ünnepelhetett a bajnokság tizenegyedik futamának a céljában, ami sokat jelenthet a jövő év szempontjából is.

Andreas, az abszolút értékelés harmadik helyét szerezted meg. A hétvége alatt ragyogó formában láthattunk. Elégedett vagy a végeredménnyel?

Mikkelsen: "Igen, azt hiszem, nagyon elégedett vagyok. A dolgok egyébként péntek délutánt követően nagyon nehéznek tűntek. Reggel még jó ütemben kezdtünk, aztán nem sikerült a megfelelő gumiabroncsokat megtalálni az autóra, és emiatt értékes másodperceket vesztettünk. Szombaton valójában az volt a célunk, hogy megpróbáljuk elkapni Teemu-t, aki előttünk volt. Mindezek mellett persze arra is törekedtünk, hogy ne hibázzunk a szakaszokon. Ez a rali a tempó megfelelő megválasztásáról szólt, és azt hiszem, hogy elég jól sikerült belőni a határt. Ragaszkodtam a stratégiámhoz. A szakaszok második körét nagyon át kellett gondolni gumiválasztás tekintetében, de úgy gondolom, egészen jól alakultak számunkra ezek a döntések. Összességében a harmadik hely jó eredmény, és ez a gyártói pontok miatt is nagyon jól jön. Sikeresen növeltük a távolságot a Toyotához képest, amely a fő célunk volt ezen a hétvégén."

Teemu vasárnap sem volt nagyon messze Tőled. Mennyire kellett határon autóznod a biztos dobogóért?

Mikkelsen: "Általában az első körökben gyorsabbak voltunk, mint Teemu, így vasárnap reggel az első szakaszon komolyabb kockázat nélkül, de jó ütemben tudtuk le a kilométereket. Délelőttre tíz másodpercet még hozzáadtunk a közöttünk lévő különbséghez, így a nap végéhez közeledve inkább a biztonságra helyeztük a hangsúlyt. Az autó szinte tökéletes volt, jól működött és élvezet volt vele versenyezni."

Legtöbb versenytársaddal karöltve lényegében nyomás alatt vagytok, ugyanis nincs szerződésetek a következő szezonra, és talán építhettek arra, hogy az itt megmutatott tempó segítheti a jövő évet. Gondolod, hogy ez a hétvége nagy előrelépést jelenthet számodra?

Mikkelsen: "Egy jó eredmény sohasem rossz dolog. Tényleg nagyon sokan vagyunk, akik nem rendelkeznek szerződéssel a következő szezonra. Mindig fontos jó eredményeket elérni, és be kell látnom, hogy az elmúlt másfél évben elég nehéz volt. Egyelőre annyit tudok elmondani, ahogy most állunk - az érzésünk javul, szinte kedvünkre módosíthatunk beállításokat az autóban, és jelenleg nagyon élvezem a versenyzést."

Anders, gratulálunk a dobogós eredményhez Törökországban. A válladra nehezedő nyomás és stressz szempontjából milyen volt ez a hétvége?

Anders Jaeger (Andreas Mikkelsen navigátora): "A normál török futam részesei voltunk, ami azt jelenti, hogy kemény hétvégén vagyunk túl. Irányításod alá veheted a szakaszokat, de nem uralhatod azokat teljesen magabiztosan. Ez alapján pedig igen, kicsit bennem volt a stressz minden egyes gyors előtt. Mint tudjuk, hirtelen tűnnek fel nagy sziklák, és azonnal improvizálni kell néhány manővert a túljutáshoz. Itt dobogón ünnepelni tehát nagyon jó érzés. A hétvége igazán jó volt, kivéve a pénteki hosszú részt, ahol többé-kevésbé elveszítettük a lehetőséget, hogy harcoljunk a legjobb eredményért. Összeségében örülünk a pontoknak és természetesen annak, hogy ezzel a csapatot is segítettük a konstruktőri táblán az előny növeléséhez."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33