l1
l2


 

Klausz Szlovéniában is a dobogón

Szeptember 22.
Újabb dobogós helyezéssel folytatta szereplését a Mitropa Kupa sorozatban Klausz Kristóf, a Korda Racing Skoda Fabia R5 autójával versenyző pilóta a kupasorozat harmadik helyén érkezett célba a szlovéniai Rally Nova Goricán.

Felemás érzelmekkel zárta a Mitropa Kupa sorozat idei második szlovén állomását a Korda Racing. A csapat két Skoda Fabia R5-ös versenyautóval érkezett a rali rajtjához, melyeket a Ritmus ASE színeiben versenyző Klausz Kristóf – Csányi Botond és a Kiss Ferenc – Patkó Gergely párosok küldtek harcba, kettejük közül azonban csak Klauszék látták meg a célt, ők azonban ismét felállhattak a dobogóra.

Pedig Kiss Ferencék is remek ritmusban falták a pályákat, Klausz Kristófékkal fej-fej mellett haladtak a verseny során egészen a szombati nap negyedik gyorsasági szakaszáig, amikor is egy bal kanyarban kissé lecsúsztak az útról. Szerencsétlenségükre az autó felült egy kövön, amelyről nem tudtak lejönni. Emiatt az előkelő abszolút 6. és a Mitropa 3. helyről kényszerült a verseny feladására. A fiúk a szervizben gyorsan orvosolták az apróbb sérüléseket, így Feri jövő héten újra támad a Bassano Rally-n.

Teljesítette viszont elsődleges célkitűzését Klausz Kristóf, mert bár Szlovéniában megszakadt három versenyen át tartó győzelmi sorozata, azonban most is elcsípett egy dobogós helyet el a rali céljában, és tovább csökkentette hátrányát a bajnoki ponttáblázat éllovasával szemben.

"Nem volt könnyű verseny az idei Nova Gorica Rally, de sokat tanultunk és értékes pontokat szereztünk a Mitropa Kupában." - összegzett röviden Korda Erik a verseny végén. "Kristóféknak nem volt könnyű dolga, hiszen vetélytársaikkal ellentétben korábban még nem álltak itt rajthoz, ennek ellenére sikerült elcsípni egy dobogós helyezést, ami nagyon jól fog jönni a végelszámolásnál. Sajnos Fefe nem tudta befejezni a versenyt, azonban az autó ismét harcra kész, így jövő héten, Olaszországban ismét versenybe szállhat."

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Lánchíd 19 Hotel, Verbis Kft., Blaora Kft., Corax-Bioner Kft., FEOL Kft., FKZ-Tools Kft, Raorg Translog Kft., BIO-EU Kft., Sztráda 92 Kft., Al Oliva Kft., Master Aid, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Régió-Center Kft., Iramko Trade Kft., BWS Belsőtér Belsőépítészeti Kft., VPT-Group Kft, Schwarzmüller, Úsovsko Kft., Busz-Plusz Kft., Kuhn Rakodástechnikai Kft., VIWA, Szerszámbróker Kft., Staplecare Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., Szakálfém Kft, Kuhn Földmunkagép Kft, Agria-Telecom Kft, HSI-Mátra Kft, Bartron’07 Kft, Penzz-Impex Kft, J-Trend Kft, HCZ Autó BT, Revo-Tec Kft, Renesis Kft, Ivanics Csoport, THEISS Kft

Korda Racing

 

 

 

 

 

 

 

 

33