l1
l2


 

Új futóművet kaphat a C3 a Wales Ralira

Szeptember 22.
Tanakodva tekintenek az elkövetkezendő napok elé a Citroen mérnökei – a török futamon kettős győzelmet arató csapat a C3 WRC felfüggesztés frissítésének bevetésén gondolkodik, ám egyelőre csak tervezik az újítást, ugyanis a walesi megmérettetésre való felkészülés keretében döntik el, megtegyék-e most a lépést a szezon zárása előtt három futammal.

A kettős győzelem mámorából felocsúdva újabb fejlesztésen törik a fejüket a francia mérnökök. A Citroen Racing új futóművet fejlesztett a C3 WRC-hez, ám egyelőre még nem döntötték el, hogy ez a walesi terepen hivatalosan bevetésre kerül-e. A világbajnokság tizenkettedik állomásának rajtja előtt egy három napos tesztet még beiktatnak a menetrendbe a C3 WRC-vel, így az ott megtett kilométerekre alapozva eldöntik majd, hogy mikor dobják be a mélyvízbe az újítást.

A tesztelés hamarosan kezdetét veszi, mely során három próbálja ki a C3-ast. A világbajnoki címvédő  Sebastien Ogier mellett természetesen a csapattárs, Esapekka Lappi is szóhoz jut, akik mellett érkezik a tesztpilóta is, Eric Camilli személyében.
A Citroen már lassan fél éve dolgozik a C3 korszerűsítésén. A felfüggesztés, illetve a karosszéria ezen módosításait eredetileg a finn futamon szerették volna első ízben alkalmazni, augusztus elején.

A csapat vezetője, Pierre Budar szerint a versenyzőkön sok minden múlik majd, ők mit gondolnak a frissítésről a gyakorlatban - szeretnék-e azonnal versenykörülmények között alkalmazni. "A teszt eredményétől függ, hogy használjuk-e az új alkatrészeket." - mondta Budar az Autosport.com-nak. „Mindenképpen át kell gondolnunk és ki kell próbálnunk a gyakorlatban, hogy vajon walesi terepen további lendületet ad-e nekünk."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33