l1
l2


 

Norvégiában is bajnoki címet szerzett a Polo R5

Szeptember 24.
A harmadik nemzeti bajnoki cím is becsusszant a Volkswagen zsebébe a Polo GTI R5-ös kiváló norvég szereplésének köszönhetően - Ole Christian Veiby és Jonas Andersson az év végi elsőségnek örülhetett, Nikolaj Gryazin Szlovéniában, William Wagner Franciaországban aratott győzelmet. 

Norvég Rally Bajnokság - Ole Christian Veiby a Hedemarken Rally győztese és a sorozat bajnoka is lett egyben

Az elmúlt hétvégén páratlan teljesítményének köszönhetően szeptember vége felé közeledve Ole Christian Veiby és Jonas Andersson a Hedemarken Rally elsősége mellett a nemzeti bajnokság legelőkelőbb pozíciójára is szert tehetett.

A szezon döntőjében Veiby és Andersson a tizenegy szakasz közül hat gyorsaságin a leggyorsabb időt hozták össze, és 101,89 kilométer után sikeresen legyőzték Anders Grondal-t és Marius Fuglerud-ot 23,7 másodperces vezetéssel. A hatszoros bajnoknak, Grondal-nak az év végi abszolút értékelésben is meg kellett elégednie Veiby mögött a második helyezéssel. „Győztünk! Nemcsak a versenyen elért legjobb pozíciót ünnepelhetjük meg, hanem a bajnoki címet is! Tökéletes hétvégén vagyunk túl.” – mondta el a célban Veiby. „A hazai földön megszerzett első bajnoki cím igazán fontos mérföldkő a számomra. A norvégiai versenyek mindig nagyszerűek, mert a technikailag igényes és a nagyon gyors szakaszok egészen jól kombinálódnak. Ezekre a kihívásokra a Polo GTI R5 ismét tökéletesen felkészült volt, annak ellenére, hogy az utolsó szakaszokon kézifék nélkül egy kicsit jobban kellett harcolnom a körülményekkel. Köszönöm Jonas és a csapat egész éves munkáját!”
A norvég bajnoki győzelemmel Veiby szezonja még nem ér véget. 2019. október 3-6. között a 23 éves versenyző a walesi világbajnoki futamon fog rajthoz állni. A nagy menetre lelkesen készül a fiatal versenyző, ami nem véletlen - februárban a svéd futamon ő lett az első és eddig egyetlen versenyző, aki megnyerte a WRC2-kategóriát a Polo GTI R5-össel.

Mitropa Rally Kupa - Gryazin debütálása és győzelme a Polo GTI R5-ösben
Látványos debütálással fejezte be hétvégi kilométereit Nikolay Gryazin a Volkswagen Polo GTI R5-ösben: a szemtelenül fiatal, 21 éves orosz fiú a Rally Nova Gorica szakaszain Yaroslav Fedorov  navigálásával bizonyította versenyképességét, mely eseményen egyébként több magyar párosnak is szoríthattunk szeptember utolsó előtti hétvégéjén. A tizenkét gyorsasági szakasz teljesítését, és 151,86 aszfaltos versenykilométert követően a duó 1:09,5 perces előnnyel állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára a második helyezett, Bostjan Avbelj és Damijan Andrejka (Skoda Fabia R5) előtt. Az orosz páros csupán három szakaszon maradt el a legelőkelőbb időeredménytől.
„Nagyszerű érzés volt visszatérni a Rally Nova Gorica-ra." - mondta Gryazin, aki 2017-ben már megnyerte egyszer a futamot. „Számunkra ez volt a Volkswagen Polo GTI R5-össel való első rajthoz állás, és nagyon elégedett vagyok az autó viselkedésével. Szerintem király az autó! Nagy köszönettel tartozunk a BMA Autosportnak, akik lehetőséget adtak nekünk a Polo GTI R5 tesztelésére versenykörülmények között."

Francia Rally Kupa - William Wagner és a Polo GTI R5 utolérhetetlen volt a lothringeni terepen

William Wagner és jobbján helyet foglaló segítője, Kévin Millet lenyűgöző teljesítménnyel nyerték meg a Rally National de Lorraine-t. A 140,26 versenykilométer után a Sébastien Loeb Racing csapata duója 3: 47,1 perc előnnyel uralta a mezőnyt - a második helyen Antonin Mougin és Florent érkezett egy Citroen-nel. Wagner és Millet számára ez volt a második siker a Polo GTI R5-ben, miután a szezon elején a Rally National of the Routes du Nord keretében ünnepelhették meg teljesítményüket a dobogó legfelső fokán.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33