l1
l2


 

Jöhet az olasz meló!

Szeptember 26.
Egy héten belül második versenyére készül a Korda Racing, szeptember utolsó hétvégéjén Olaszországban, a Rally Citta di Bassano-n szállnak harcba a csapat Skoda Fabia R5 versenyautói. 

Nem maradt sok ideje a pihenésre a Korda Racing csapatának, hiszen azok után, hogy a múlt hétvégén Szlovéniában szerepeltek az R5-ös Skoda Fabiák, máris itt az újabb feladat a Klausz Kristóf – Csányi Botond és a Kiss Ferenc – Patkó Gergely párosok számára, a Mitropa Kupa ugyanis Olaszországban, a Rally Citta di Bassanoval folytatódik.

A sorozat olasz állomása abszolút új lesz a csapat számára, hiszen korábban nem vettek még részt ezen a versenyen. Klausz Kristóf azonban a szezon egyik legfontosabb versenyére készül, hiszen a Rally Citta di Bassano-val utolsóelőtti állámásához érkezik Mitropa Kupa, a Ritmus ASE fiatal versenyzője pedig a bajnoki ponttáblázat második helyéről várja a futam rajtját. Kristóf csapattársa ezúttal is az a Kiss Ferenc lesz, akinek kicsit balszerencsésen végződött a legutóbbi szlovén futam, versenyautóját azonban még Szlovéniában pillanatok alatt újjávarázsolták a Korda Racing szerelői, így minden adott, hogy a pécsi pilóta ismét támadásba lendüljön.

"Azt hiszem most még nehezebb dolgunk lesz, mint Szlovéniában, de én bízok a srácokban, szerintem képesek lesznek újra győzelmet aratni." - jegyezte meg Korda Erik a verseny rajtja előtt, utalva arra, hogy Klausz Kristóf győzelmi sorozata ugyan megszakadt a Rally Nova Goricán, azonban így is három futamgyőzelemnél tart a Mitropa Kupában, ami a legtöbb a mezőnyben. "A bajnoki ponttáblázat élmezőnye hihetetlenül szoros, Kristófék viszont Szlovénia után előre léptek a második helyre a bajnokságban. Nem titkolt célunk, hogy megszerezzük a bajnoki címet az év végén, ehhez két futam áll még rendelkezésünkre, az olasz futam után Németországban zárul a pontvadászat. A srácok ismét parádésan dolgoztak, hiszen pillanatok alatt újjávarázsolták Kiss Feri autóját, így Fefe sem hiányozhat a mezőnyből, ami egyértelműen itt lesz a legkeményebb: 8 WRC autó mellett összesen 19 R5-ös és 3 S2000-es is feltűnt a nevezési listán."

De nem pusztán emiatt lesz nehéz verseny a Bassano Rally, a szervezők ugyanis egyetlen versenynapba sűrítették a rali nyolc gyorsasági szakaszát, melyek közül a legrövidebb 12,5 kilométeres a leghosszabb pedig több mint 21 kilométer hosszú. Az első éles autó szombat reggel 7:18- kor rajtol el a nyitó szakaszon, az utolsó gyorsasági pedig este fél hét magasságában veszi kezdetét.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Lánchíd 19 Hotel, Verbis Kft., Blaora Kft., Corax-Bioner Kft., FEOL Kft., FKZ-Tools Kft, Raorg Translog Kft., BIO-EU Kft., Sztráda 92 Kft., Al Oliva Kft., Master Aid, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Régió-Center Kft., Iramko Trade Kft., BWS Belsőtér Belsőépítészeti Kft., VPT-Group Kft, Schwarzmüller, Úsovsko Kft., Busz-Plusz Kft., Kuhn Rakodástechnikai Kft., VIWA, Szerszámbróker Kft., Staplecare Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., Szakálfém Kft, Kuhn Földmunkagép Kft, Agria-Telecom Kft, HSI-Mátra Kft, Bartron’07 Kft, Penzz-Impex Kft, J-Trend Kft, HCZ Autó BT, Revo-Tec Kft, Renesis Kft, Ivanics Csoport, THEISS Kft

Korda Racing

 

 

 

 

 

 

 

 

33