l1
l2


 

Al-Attiyah az élen, Herczig a harmadik helyen kezdett Cipruson

Szeptember 27.
Nasser Al-Attiyah teljesítette leggyorsabban a Ciprus rali péntek délelőtti kvalifikációs szakaszát. A katari versenyző után a második helyen a sorozat bajnoki címvédője, Alexej Lukjanuk érkezik, míg a harmadik időt Herczig Norbert és Ferencz Ramón hozta össze a Polo Gti R5-össel.

Nasser Al-Attiyah teljesítette leggyorsabban a Ciprus rali péntek délelőtti kvalifikációs szakaszát. A katari versenyző után a második helyen a sorozat bajnoki címvédője, Alexej Lukjanuk érkezik, míg a harmadik időt Herczig Norbert és Ferencz Ramón hozta össze a Polo Gti R5-össel.

"A tempó nagyon király!" - lelkesedett Al-Attiyah a három és fél kilométeres Yeri kvalifikáció céljában. "Ahogy tudtam, nyomtam neki. Ilyen terepen fontos a jó rajtpozíció. Az autó nagyon jól működik, és örülök, hogy itt versenyezhetek az összes jó versenyző ellen. Nagyon izgatottak vagyunk!"

Herczig Norbert lenyűgöző kvalifikációs idővel hangolódott rá a bajnokság utolsó előtti állomására, hiszen a harmadik idővel fejezte be a poros és egyben napos küzdelmeket, fél másodperccel megelőzve a tavalyi győztest, Simos Galatariotis-t, aki kezdésnek egy negyedik időt hozott össze. Magyar részről egyébként külön izgalmakat hozhat a hétvége, hiszen a magyar páros tavaly a dobogón zárta a versenyt, viszont némi üröm is vegyült az örömbe, ugyanis egy apró hiba miatt kétperces büntetéssel kell megkezdeniük a versenyt.

Chris Ingram ötödik helye kezdésnek elfogadható, ám ha a Toksport csapat fiatal versenyzője meg szeretné tartani vezető pozícióját a bajnoki ponttáblán, akkor egy picit nagyobb lendülettel kell száguldoznia majd a versenynapokon. A hatodik helyen az a Mikko Hirvonen következik, aki 2002 óta első ízben tér vissza az Európa Bajnokság mezőnyébe egy Ford Fiesta R5-össel. Nem feltétlen rossz az ideje, ám kíváncsian várjuk, hogy finn mentalitása hogyan mutatkozik meg majd a hétvége során. Hirvonen már a péntek délelőtti bemelegítésen átkozmetikázta kicsit a kék ovált, ugyanis egy lassítót eltalált, de műszaki problémái szerencséjére nem adódtak belőle.

Ifjabb Érdi Tibor számára technikai problémák miatt jó hét perces hátránnyal kellett megküzdenie, így az eredménytáblán a huszonhetedik helyet foglalta el kezdésként.

A verseny szombaton, azaz szeptember 28-án folytatódik tovább, mely nap keretében hat gyorsasági várja a párosokat Ciprus páratlan körülményeivel. Közép-európai idő szerint az első rajt 8:38-kor történik meg, míg a napot a 16:08-as Nicosia három és fél kilométeres szuperspeciáljával zárják.

A 2019-es Cyprus Rally kvalifikáció eredménye:
1. Al-Attiyah N./Baumel Matthieu - Volkswagen Polo Gti R5 2:04.874     
2. Lukyanuk Alexey/Arnautov Alexey- Citroen C3 R5 +1.557
3. Herczig Norbert/Ferencz Ramón - Volkswagen Polo Gti R5 +2.472
4. Galatariotis S./Ioannou Antonis - Skoda Fabia R5 +2.939
5. Ingram Chris/Whittock Ross - Skoda Fabia R5 +3.809
6. Hirvonen Mikko/Ottman Jarno - Ford Fiesta R5 +4.561
7. Habaj Lukasz/Dymurski Daniel - Skoda Fabia R5 +4.810
8. Mayr-Melnhof N./Welsersheimb P. - Ford Fiesta R5 +6.183
9. Fernandez E./Coronado Axel - Skoda Fabia R5 Evo +7.009
10. Al-Kuwari A./Clarke Marshall - Skoda Fabia R5 +7.583

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33