l1
l2


 

Újra Breen-nel támad a Hyundai

Szeptember 27.
Bizakodva érkezik a világbajnokság tizenkettedik futamának rajtvonalához a Hyundai Motorsport – a bajnoki címre éhes Thierry Neuville mellett Andreas Mikkelsen és Craig Breen kapja meg a lehetőséget a bizonyításra a walesi erdők mélyén.

Tizenegy egészen izgalmas világbajnoki állomást követően a sorozat október első hétvégéjén Wales már-már legendásnak számító ralis pályáit veszi be. A Hyundai Motorsport határozott célja, hogy megerősítse bajnoki törekvéseit a Wales Rally GB-n, a 2019. évi FIA Rally világbajnokság őszi körülményeket ígérő fordulójában, és nem titkolt vágya az egyesületnek, hogy egy erőteljes teljesítményt érjen el a trükkös kavicsos utakon.

A fárasztó Török Rally jelentette kilométereket teljesítve a csapat tizedik dobogós eredményét ünnepelhette meg idén, mely helyezésnek köszönhetően tizenkilencre növelte előnyét a gyártók rangsorában. A nagy hajrá azonban még csak most következik - a walesi állomás újabb fontos hétvégét jelent minden egyes márka és csapat számára. Biztatóan hat a soron következő hétvégére egyébként az előző futamon hozott teljesítmény - a Hyundai i20 Coupe WRC jól megbirkózott a durva török útviszonyokkal, és mindegyik duó megmutatta potenciálját a szeptember 12-15. közötti megmérettetésen. A 75. Wales Rally 75. újabb szigorú feladatok elé állítja a szereplőket; a rali kiszámíthatatlan körülményei, következetlen tapadási szintjei és fákkal szegélyezett erdei útvonalai tovább növelik az izgalmakat a versenynapok alatt.

Az idei verseny keretében a szervezők a liverpooli Oulton Park szakasz visszatérését 26 év után tették bele ismét a menetrendbe. Ezt követően ha a srácok visszatértek Walesbe, a Llandudno új Szervizpark helyéről indulva, a legénység ismertebb terepen versenyezhet, ám a megszokott nehézségekkel. A pénteki második Aberhirnant szakasz éjszakai körülmények között zajlik majd le, míg a szombati menetrend több mint 150 kilométert fed le, napközbeni szervizelési lehetőség nélkül.

Az őszi, várhatóan ködös, saras erdei utakra a Hyundai három párost jelölt ki - Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Amland mellé a finn futam után második alkalommal lehetőséghez jutó Craig Breen/Paul Nagle duó állhat oda a rajthoz október 3-án.  Mindhárom párosnak lehetősége volt kipróbálni a Hyundai i20 Coupe WRC-t kavicson a Wales Rally GB előtt, így határozottan az élmezőnybeli szereplésre törekednek a srácok.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "A világbajnokság bajnoki csatározásai egyre izgalmasabbá válnak. Ki kell aknáznunk a Hyundai i20 Coupe WRC-ben rejlő lehetőségeket egy versenyképes, eredményes szerepléssel Walesben, ha szeretnénk megerősíteni vezető pozíciónkat. Thierry és Andreas mellett immáron másodszor nagy szeretettek üdvözöljük Craig-et a csapatban. Ez a felállás úgy érzem, hogy a legjobb esélyt nyújthatja nekünk. A Wales Rally GB izgalmas esemény, a srácok kedvence, de gyakran kiszámíthatatlan. Csapatként arra kell összpontosítanunk, hogy az irányításunk alatt álló dolgokat a lehető legjobb képességeink szerint kezeljük."

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (#11 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A versenyzői ponttábla harmadik helyén toporgó belga harminc pontos lemaradással érkezik Walesbe
  • 2017-ben az előkelő második helyen ünnepelt a páros

Neuville: "A Wales Rally a naptár egyik legősziesebb futama lehet, ezért fel kell készülnünk egy eseménnyel teli hétvégére. Itt az utak általában csúszósak, de nagyon élveztem a walesi kanyarokat az elmúlt szezonokban. Pár alkalommal már voltam a dobogón, és remélem, hogy megismétlem az idén. A szakaszok nagyon lendületesek, gyorsak, és vannak sötétebb fényviszonyok is, amelyeket nehezítik a maximális teljesítmény kihasználását. Kemény napok elé nézünk, de várom a kihívást!"

Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger-Amland (#89 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A török harmadik pozícióval a versenyzői tábla negyedik helyére kapaszkodott fel a norvég
  • A Wales Rally GB fontos esemény a norvég duó számára

Mikkelsen: "A Wales Rally keretében tudtam le első világbajnoki szereplésemet, tehát számomra mindig különleges helyet foglal el a naptárban. Az őszi időjárási körülmények miatt az utak általában nagyon csúszósak - sok eső és köd nehezíti még a versenyzést. Ez az egyik legtrükkösebb kavicsos verseny, amelyet a szezonban letudhatunk - a szakaszok gyors tempójúak, de nagyon sárosak is. Remélhetőleg folytathatjuk lendületünket a törökországi dobogó után is."

Craig Breen/Paul Nagle (#42 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Az ír páros visszatér a Hyundai Motorsporthoz a bátorító finn szereplés után
  • Céljuk egyértelműen a csapatpontok gyarapítása

Breen: "Nagyszerű érzés, hogy újra visszatérhetünk a versenyzéshez a Wales Rally GB-n. Ez egy olyan állomás, melyet borzasztóan szeretek. Nem is kérdés miért – hazai pályának érzem egyszerűen. Nagyszerű emlékekkel gazdagodtam a walesi erdők mélyén az elmúlt éveknek köszönhetően. Finnország meghaladta a várakozásaimat, és határozottan sokkal több bizalmat adott nekem a továbblépéshez. Tudom, hogy nehéz lesz, és minden tőlünk telhetőt meg kell tenni annak érdekében, hogy értékes bajnoki pontokat szerezhessünk a csapat számára."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33