l1
l2


 

Walesből is érkeznek a Red Bull TV közvetítések

Október 3.
A VB cím eldöntésére még három futam áll a rendelkezésre, melyekről természetesen a Red Bull TV sem maradhat le. Az online TV csatorna a walesi állomás izgalmait is otthonunkba hozza – napi összefoglalókkal és egy élő közvetítéssel jelentkeznek Wales-ből.

Sebastien Ogier törökországi győzelme, a versenytársak szerencsétlenségeivel együtt igazán érdekes felállást eredményezett az abszolút értékelés ponttábláján. A Citroen versenyzője mindössze 17 pontra csökkentette hátrányát Ott Tanak mögött. Thierry Neuville a Hyundai színeiben szintén tartja esélyét az év végi elsőségre - ő pontosan harminc ponttal mocorog a Toyota észt versenyzőjéhez képest a harmadik helyen. Hogy kinek mit hoz a hétvége, azt továbbra is a redbull.tv/wrc oldalon vagy az applikációban követhetjük le.

Világbajnoki harc a körülményekkel
A Rally GB-t, vagyis a Wales Ralit az őszre jellemző, gyakran kihívást jelentő körülmények határozzák meg. Az előrejelzések szerint különösen vizes hétvége elé nézünk ezen a hétvégén, ezáltal a kavicsos szakaszok még csúszósabbak lehetnek, mint általában.

A szervizparknak az idei felvonás alkalmával új otthona van a tengerparti Llandudno városában, emellett új rajtot nézhetünk Liverpool-ban, melyet a szintén kuriózumnak számító Oulton Park pályáján való körözés követ. Ezt követően a verseny már ismerősebb terepen halad át Wales északi és középső részén.

Sebastien Ogier 2018-ban ötödik brit győzelmét ünnepelte, így ő lett az esemény legsikeresebb pilótája. Ott Tanak kényelmesen vezette a versenyt, mielőtt egy súlyos ütközés megállította az észtet.

Elfyn Evans, a közelben élő walesi hős, aki Wales erdei útjain nőtt fel, visszatér a mezőnybe, miután hátsérülés miatt három futam kihagyására kényszerült orvosai tanácsára. Versenyképességét két éve, 2017-ben bizonyította a dobogó legfelső fokán.

A bajnoki pontokért való harcok mellett azért akadnak majd érdekességek is a versenyhétvégén - Petter Solberg, a 2003-as év világbajnoka utolsó élmezőnybeli versenyét pipálja ki egy Volkswagen Polo R5-ösben a WRC2-es kategóriában. Hasonló modellel csatlakozik a mezőnyhöz 18 éves fia, Oliver, aki megmutathatja fiatal kora ellenére, milyen tehetség rejlik benne.

A RED BULL TV MENETRENDJE:
Összefoglaló show – Október 4. Péntek – 22:00 helyi idő (23:00 CEST)
Élő közvetítés SS14 – Október 5. Szombat – 13:50 helyi idő (14:50 CEST)
Összefoglaló show – Október 5. Szombat – 22:00 helyi idő (23:00 CEST)
Összefoglaló show – Október 6. Vasárnap – 22:00 helyi idő (23:00 CEST)

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33