l1
l2


 

Tanak őrzi az első helyet a Wales Ralin

Október 5.
Megőrizte az összetett első helyet a Wales Ralin a Toyota észt versenyzője, Ott Tanak mögé azonban Thierry Neuville zárkózott fel a második helyre, míg Sebastien Ogier a harmadik helyről vághat neki a befejező napnak.

Szombaton újabb hét gyorsasági szakasszal folytatódott az idei Brit Rali, melyek közül nem hiányozhatott az örök klasszikus Sweet Lamb sem. A versenyzők dolgát nehezítette, hogy a rali szervezői a két szombati kör közé nem iktattak be köztes szervízt, így a versenyzőknek különösképp ügyelniük kellett autóik épségre, hogy nagyobb gond nélkül teljesítsék a szombatra kiírt 150 versenykilométeres penzumot.

Mindez nem sikerült túl jól a Hyundaihoz Finnország után visszatérő Craig Breen-nek, aki a szombati második szakaszon hempergette meg az i20 WRC-t. Breen-nek azonban így is szerencséje volt, hiszen a Hyundai ugyan nem nézett ki jól, de jó ötperces hátrányból folytathatta a küzdelmet és be is fejezte a napot.

A második versenynapot az az Elfyn Evans kezdte a legjobban, aki péntek délelőtt egy defekt miatt esett ki az élmezőny küzdelmeiből. Az M-Sport walesi pilótája behúzta a győzelmet az első három szakaszon, amivel felkapaszkodott az abszolút hatodik helyre. A nap második felében aztán rákapcsoltak az éllovasok is, Ott Tanak a nap záró szakaszán autózott abszolút időt és megszilárdította helyét a mezőny élén. Az észt versenyző előnye immár 11 másodperc a második helyre felzárkózó Thierry Neuville és a napot 17,3 mp-es hátránnyal a harmadik helyen záró Sebastien Ogier előtt.

Bár Kris Meeke kissé leszakadt a világbajnoki címért is harcban lévő hármastól, elsődleges feladatát így is maximálisan ellátta, hiszen az összetett negyedik helyezés nagyon értékes pontokat jelente csapatának a márka-világbajnokság végelszámolásánál. Ráadásul Meeke mögött már kissé leszakadva következik Andreas Mikkelsen, akire viszont megérkezett a már korábban említett Fordos, Elfyn Evans, aki minden bizonnyal vasárnap mindent megtesz annak érdekében, hogy ledolgozza  4,5 másodperces hátrányát Mikkelsennel szemben.

Evans mögött két csapattársa, Teemu Suninen és Pontus Tidemand következnek, majd a pontszerzők névsorát Craig Breen és a WRC2-es bajnoki cím elsőszámú várományosa, Kalle Rovanpera zárja. A WRC2-ben, és az abszolútban is, Rovanpera mögött a búcsúzó legenda, Petter Solberg majd Nyikolaj Grijazin következnek.

A Wales Rally GB állása a 2. nap végén:
1. Ott Tanak/M. Jarveoja, Toyota Yaris WRC 2:42:02.7
2. T. Neuville/Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC +11.0
3. S. Ogier/J. Ingrassia, Citroen C3 WRC +17.3
4. Kris Meeke/S. Marshall, Toyota Yaris WRC +26.5
5. A. Mikkelsen/Anders Jaeger, Hyundai i20 Coupe WRC +46.9
6. Elfyn Evans/Scott Martin, Ford Fiesta WRC +51.4
7. Teemu Suninen/Jarmo Lehtinen, Ford Fiesta WRC +3:07.9
8. Pontus Tidemand/Ola Floene, Ford Fiesta WRC +4:59.6
9. Craig Breen/Paul Nagle, Hyundai i20 Coupe WRC +9:16.0
10. Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen, Skoda Fabia R5 Evo 9:30.2...

Fri

 

 

 

 

 

 

 

 

33