l1
l2


 

Itt a mezőny a Spanyol Ralira

Október 8.
Hatvannégy páros küzdelmeivel folytatódhat a Rali Világbajnokság október utolsó hétvégéjén, Spanyolországban A Citroen felállása változatlan lesz, az M-Sport is két autóval érkezik, a Hyundai számára Neuville mellett Loeb és Sordo hozhat pontokat, míg a Toyota állandó triója mellé Takamoto Katsuta érkezik.

A RallyRACC Catalunya 2019-es felvonásával a világbajnokság immáron utolsó előtti állomásához érkezik, ám ennek ellenére nem csökken a résztvevők lelkesedése, sőt, még inkább fokozódik a hangulat, ugyanis egyre izgalmasabban alakulnak a pontok minden egyes kategóriában. A sorozat egyetlen vegyes felszínű megmérettetése az idei menetrendben még biztos szereplőként büszkélkedhetett, ám a 2020-as versenynaptár a spanyol utakat kihagyta – az ígéret azonban megvan a rákövetkező évben való visszatérésre. Október utolsó hétvégéjén, 24-ei rajttal nem kevesebb, mint tizenegy királykategóriás, és huszonnyolc R5-össel jelentkező páros vág neki a katalán kanyaroknak.

A pilóták és navigátorok, természetesen csapataikkal karöltve a világ minden tájáról érkeznek, 24 országot képviselve. A leginkább érdekelt ország, a 31 résztvevővel rendelkező Spanyolország, ezt követi Franciaország (13), Finnország, Nagy-Britannia és Olaszország (12), Portugália (9) és Belgium (5). Kiemelendő több dél-amerikai ország részvétele is, mint például Argentína (3), Mexikó, Paraguay és Brazília (2), Bolívia és Chile (1). Az autógyártók közül a legnagyobb reprezentáció a Peugeot (17 páros) részéről van, ezt követi a Ford (15), a Skoda (12), a Citroen (6), a Hyundai (5), a Toyota és a Volkswagen (4) illetve a Renault (1).

A legnagyobb harc egyértelműen a világbajnoki címért küzdő főszereplőktől várható. Közülük Sebastien Ogier az egyik esélyese a megmérettetésnek, ugyanis a francia címvédő háromszor bizonyult a leggyorsabbnak Spanyolországban. A Toyota színeiben Ott Tanak természetesen mindent el fog követni a legtöbb pont érdekében, aki mellett a Hyundai részéről hasonlóan komoly elszántság várható Thierry Neuville oldaláról is. A jelenleg csatározó nagy nevek mellett egy i20-as WRC-vel azonban érkezik Sebastien Loeb, aki tizenkét hónappal ezelőtt egészen pontosan a kilencedik salou-i elsőségét ünnepelhette meg.

Összességében mindegyik világbajnokságon szereplő márka sikerre éhezve érkezik a tengerparti városba - a Hyundai Shell Mobis WRT részéről Dani Sordo, Thierry Neuville és Sebastien Loeb, a Toyota Gazoo Racing WRT színeiben Kris Meeke, Ott Tanak és Jari-Matti Latvala, a Citroen Total WRT-től Sebastien Ogier és Esapekka Lappi, míg az M-Sport Ford WRT támogatásával Teemu Suninen és Elfyn Evans élvezheti az októberi kilométereket.

A WRC2-es kategóriában Wales-ben ugyan Kalle Rovanpera már a bajnoki címet is megünnepelhette, mindezek ellenére komoly tervekkel és elszántsággal érkezik Salou-ba a Skoda Motorsport támogatásával. A fiatal finn fiú mellett ott lesz a cseh csapattárs, Jan Kopecky is.

Az 55. RallyRACC Catalunya tehát október 24-én veszi kezdetét egy salou-i rajtceremóniával, majd pénteken aszfalton, szombaton és vasárnap pedig murván feszülhetnek egymásnak az esemény résztvevői.

Az 55. RallyRACC Catalunya nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33