l1
l2


 

Neuville: "Nem jó gumikat kaptunk"

Október 8.
Thierry Neuville a dobogó középső fokán ünnepelhetett a walesi hétvégén, a belga versenyző ugyan értékes pontokra tett szert, de negyvenegy pontos hátrányával az egyre halványabb az esélye, hogy elhódítsa az áhított egyéni VB címet.

Thierry, a nagyszerű tempódnak köszönhetően egy második hellyel gazdagodtál a hétvégén, milyen érzések kavarognak benned a walesi kilométerek után?

Neuville: "Győzni szerettem volna. Szükségem lett volna rá, hogy a remények és a bajnoki esélyek komolyan megmaradjanak. Ahogy láthattátok, kisebb nehézségekbe ütköztünk a nyitónapon. A reggeli körben hat másodpercet veszítettünk el, ami nem volt dráma, de délután valószínűleg nem jó gumikat kaptunk - ez pedig további nyolc másodpercet jelentett nekünk hátrányban. Sikerült folytatnunk a harcot Ott-tal egészen a végéig, még akkor is, ha a tíz másodperc visszahozása nehéz lett volna. Tökéletes munkát végzett, nem hibázott - egyébként erre számítottunk. Végül megkaptuk a csapat kérését, hogy tartsuk meg pozíciónkat és biztonságban hozzuk haza az autót."

Hogy érted azt, hogy nem kaptad meg azokat a gumiabroncsokat, amelyeket kértél?

Neuville: "Másabb felállásban kaptuk meg az abroncsokat, mint ahogy kértük, nyilvánvalóan belső hiba történt, emiatt eshetett meg. Nem lenne szabad, de persze megtörténhet. Kaptunk három lágyat, két közepeset, miközben négy lágyat és egy közepeset szerettünk volna. További tizenegy pontot veszítettünk Ott-tal szemben. De láthatjuk, hogy most, amikor a Toyota megváltoztatta a hátsó szárnyát, ismét sokkal közelebb állunk egymáshoz - nem repülnek újra úgy, mint korábban, és örülünk ennek."

A versenytársakkal szemben nőtt a különbség, és ez nem jó...

Neuville: "Természetesen csalódottak vagyunk, de most ez a helyzet. A következő versennyel kell foglalkoznunk. A sebességünk egyébként nagyon ott volt az elmúlt pár alkalommal. Jól felkészültünk Spanyolországra, mely komoly kihívást jelentő esemény, az első napon a harmadik helyről kezdjük meg a futamot. Ha száraz marad az idő, akkor nem kellene problémákba ütköznünk. Célunk az lesz, hogy fenntartsuk esélyeinket a bajnoki címre."

Nicolas, a győzelem ugyan most nem sült, de több ízben is páratlan időeredményeket csíptetek el. Hogyan élted meg a walesi eseményeket?

Nicolas Gilsoul (Thierry Neuville navigátora): "Mindig is nehéz helyzet ez. Egyrészt nagyon elégedett vagyok a mutatott tempóval, egész hétvégén a határon voltunk, másrészt viszont nem volt elég, hiszen másodikak lettünk. De örülök a pontoknak."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33