l1
l2


 

Tanak: "Igyekeztem konzisztens lenni"

Október 8.
Egy újabb sikeres hétvége után Ott Tanak tovább növelte esélyeit a bajnoki címre. A Toyota Gazoo Racing versenyzője két futammal a szezon vége előtt huszonnyolc pontos előnnyel áll a bajnokság élén, és a Walesben nyújtott teljesítménye bizakodásra ad okot a folytatásra.

Ott, nagyszerű hétvége van mögötted, mely azt jelenti, hogy Spanyolországban megnyerheted a bajnokságot. Hogy érzed magad?

Tanak: "Nagyon boldog vagyok! Intenzív hétvége volt a verseny szempontjából. A legelső szakaszon elkövettem egy kisebb hibát , és kilenc másodpercet vesztettem. Nem tűnt túl rossznak, de visszatekintve az időeredményekre, szinte minden szakaszon minimális különbségek voltak, és nehéz bármikor visszakerülni az élmezőnybe, ha becsúszik egy hiba. Ez mindig kihívás. Ezt követően azonban már nem követtem el több hibát, és lassan, fokozatosan zárkóztam vissza. Az erdei szakaszokon nem sikerült nagyon jó időket hoznom, de az egész hétvégét tekintve próbáltam konzisztens lenni, és szerencsére meg is lett az eredménye."

Igen kemény menetnek tűnt a Powerstage....

Tanak: "Talán nem is volt tökéletes. Eleinte hevesen esett az eső, a tapadás minimális volt, és némi támogatást kellett kapnom a partoldaltól. Amolyan Svédország jellegű volt a dolog, de végül kifizetődött, és nagyon örülünk neki."

Milyen érzésekkel tekintesz Spanyolországra?
Tanak: "Összességében bizakodva várjuk a folytatást. Spanyolország esetében tudjuk, hogy az első nap talán kissé trükkös lehet, amikor elsők leszünk a szakaszokon. Egyébként mindig az időjárástól függ. Tavaly láttuk, hogy akármikor eshet, és ez megváltoztathatja a játékot. Úgy érzem erősek vagyunk és sikerrel tudjuk megvívni a harcunkat. Kíváncsian várjuk Spanyolországot.”

Martin, intenzív és hosszú napok állnak mögötted?

Martin Jarveoja (Ott Tanak navigátora): „Igen, főleg a rövid éjszakák miatt. Nagyon jó hétvége volt számunkra, mindazok ellenére, hogy nehéz kilométereken vagyunk túl. A tapadási szintet borzasztó nehéz megbecsülni, így sokszor kellett az út szélét segítségül hívni. Végül nagyon jól ment, és ez a harminc pont is felbecsülhetetlen.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33