l1
l2


 

Ogier: "Folytatjuk a harcot!"

Október 9.
Sebastien Ogier elsődleges walesi célja a győzelem volt, ám a Citroen versenyzője a hétvégén begyűjtött harmadik pozícióval továbbra is fenntartja igényét az idei szezon bajnoki címére. Az izgalom ezzel tovább fokozódik, a harc pedig Spanyolországban tovább folytatódik.

Seb, mindent beleadtál a hétvégébe. Hogyan gondolsz vissza a versenynapokra?

Ogier: "A dobogón végezni egy futamon sohasem rossz dolog. Lényegében jól alakult a hétvége. Úgy érzem, mindent megtettem az autóban a legjobb eredmény érdekében. Ennek ellenére hagytam el tizedeket. Végül nem voltunk messze, de valahogy mégis távol álltunk attól, hogy versenytársaim előtt ünnepeljünk. Bizonyos tekintetben nem lehet igazán örülni az eredménynek, de emelem kalapomat Ott és a Toyota előtt. A bajnokságot nézve nehezebb helyzetbe kerültem, hiszen két fordulóval a vége előtt a huszonnyolc pontos hátrány eléggé stresszes. Matematikailag azonban minden lehetséges így folytatjuk a harcot, és megnézzük, sikerül-e megvalósítani a tervet."

A következő futam Spanyolország, ahol aszfalton is bizonyítani kell. Németországban még azt láttuk, hogy van tennivaló az autón.

Ogier: "Nyilvánvaló volt, hogy távol álltunk az elvárt tempónktól Németországban, a következő napokban így meglehetősen komoly munka vár ránk. Nagyon fontos számunkra a jó szereplés, ez az egyetlen esélyünk arra, hogy fenntartsuk igényünket a bajnoki címre - minden apró fejlődés előnyünkre szolgálhat a sebesség szempontjából. Van néhány jó ötlet, és megvan a tervezett irány, de ezeket meg kell erősítenünk a teszt során. Kíváncsian várom, mit tudunk kihozni a következő versenyből."

Pozitívnak tűnsz...

Ogier: "Mindig pozitív vagyok! :)"

A walesi Powerstage teljesítése határon történt?

Ogier: "Voltak pillanatok amikor úgy éreztem, igen. Minden kockázatot felvállaltam a hétvégén, amit lehetett, Ott azonban még így is bőven előttünk tudott állni. Még jobbnak és gyorsabbnak kell lennünk, ha igazán meg akarjuk állítani őt."

Julien, hogyan élted meg a hétvégi kilométereket a jobb egyben?

Julien Ingrassia (Sebastien Ogier navigátora): "Azt hiszem, mindannyian azonos szinten voltunk, ismét intenzív napokon vagyunk túl. Seb mindent elmondott a hétvégéről, továbbra is van esélyünk, és megpróbáljuk elcsípni az első helyet. Mindannyian tudjuk, hogy Wales nem a legegyszerűbb, szűk szakaszokat kell teljesítenünk, és elég izgalmas kanyarokat kell magunk mögött hagyni. Pluszban a rendőrség folyamatosan figyelte a versenyzőket, még a szervezőktől kaptunk is egy üzenetet, hogy ne csináljunk semmit, különben börtönbe kerülhetünk. Mindannyian egyetértünk abban, hogy tiszteletben kell tartanunk a többi autóst az úton, de azért vannak határok."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33