l1
l2


 

Hadik nyerte a Mecsek Rallyt, Vincze lett a bajnok

Október 12.
Hadik András állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára az idei Mecsek Rallyn. A második helyen a lengyel színeket képviselő Grzegorz Grzyb ünnepelt, míg harmadikként az a Vincze Ferenc érkezett, aki e pontokkal immáron bezsebelte a 2019-es Rallye1-es bajnoki címet is.

Október második hétvégéjének szombatján került sor az Országos Rali Bajnokság utolsó előtti futamának zárónapjára. Az 53. Új Ház Centrum Léta-Ker Mecsek Rallye második napján szintén hat gyorsasági teljesítését kellett letudniuk a párosoknak az erdei szakaszokon, ahol az őszies körülményekből kifolyólag igazán komoly tiszteletet érdemeltek ki a kanyarok.

A menet a pénteki felvonáshoz hasonlóan késő délelőtt kezdődött meg – Golgota és Hetvehely közötti részen tíz kilométeren hangolódhattak rá az utolsó napra a párosok, melyen negyed 12-kor rajtolhatott el az első versenyautó a nagyok kategóriájában. A legjobb időeredménnyel ezúttal is Turán Frigyes kezdett be – ahogy pénteken is. A lendület nem tartott sokáig a bajnoki pontokért küzdő versenyzők között, ugyanis a soron következő Gorica-Szágy részen Német László és Szegő János a Skoda Fabia R5-össel eltaláltak egy lassítót, melynek során egy kicsit átrendeződött a cseh gyártmány eleje. A nagyobb gond egyébként inkább az volt, hogy az eset következtében egy sportbíró megsérült, így a Német Lacit követő versenyzőknél átlagolt idő kerül lekönyvelésre.

A napközbeni szervizparkos kitérő előtt egy alsómocsoládi tizennégy kilométeres gyors még azért várt a résztvevőkre, ahol a lengyel versenyző tovább gyarapította szakaszgyőzelmeinek a számát, kettőre. Grzyb számára itt indult be a paci, ugyanis az utolsó kör mindhárom szakaszán hozta az első pozíciókat. A napot a dobogó harmadik fokáról indította, ám e lendületének köszönhetően a második helyet biztosította be magának és társának, Tomasz Borko-nak végeredményképpen.

A futam győztese, Hadik András számára végképp nem jelentett veszélyt a lengyel versenyző elánja, ugyanis a zsinórban megszerzett négy szakaszelsőséget követően is nem kevesebb, mint húsz másodperces hátránnyal foglalhatta be a dobogó középső fokát Grzyb. A miskolci versenyző, és egyben bajnoki címvédő számára összességében nagyobb probléma nélkül zajlottak le a mecseki küzdelmek, és bár az év végi elsőséget nem tudta megismételni a Hadik Rallye Team versenyzője, mindezek ellenére örül a hétvégén nyújtott teljesítményének, és bízik egy pozitív jövőképben a folytatást illetően.

Vincze Ferenc ez alkalommal a harmadik pozíciónak örülhetett, ami egyben azt is jelentette a Korda Racing versenyzőjének, hogy 2019-ben az Országos Rali Bajnokság legelőkelőbb helyét is bebiztosította magának. Az újdonsült fiatal bajnok az utolsó kilométereket már a biztonság jegyében tette meg, és gond nélkül átgurulhatott a célvonalon a bajnoki cím álmának a megvalósulásával szombaton késő délután a célvonalon.

A negyedik időeredmény Velenczei Ádám számára jutott ki, aki a C3 R5-össel Osváth Péter Skodáját utasította maga mögé. A hatodik hely Bodolai László számára jutott ki, míg hetedikként az a Rongits Attila érkezett, aki az ORC kategóriájában nem talált legyőzőre Mitsubishi Lancer-ével.

A 2019-es szezon Országos Rali Bajnokság győztesére ugyan fény derült a mecseki csatározások keretében, a sorozat azonban egy még izgalmasabb futammal folytatódhat, ahol a hazai szereplők mellett számos nemzetközi versenyző is tiszteletét teszi. A Rally Hungary, azaz a nyíregyházi verseny november 8-án rajtolhat el, mely esemény nemcsak a magyar, hanem az Európa Bajnokság zárófutamát is jelenti. Az EB cím pedig mint tudjuk, még nem dőlt el.

A 2019-es Mecsek Rallye végeredménye:
1. Hadik András/Deák Attila - Ford Fiesta R5 1:16:34.7
2. Grzegorz Grzyb/Tomasz Borko – Skoda Fabia R5 Evo +20.2
3. Vincze Ferenc/Bacigal Igor - Skoda Fabia R5 +51.0
4. Velenczei Ádám/Zsiros Gábor - Citroen C3 R5 +1:45.9
5. Osváth Péter/Papp Tamás - Skoda Fabia R5 +3:07.2
6. Bodolai László/Szegedi Máté - Ford Fiesta R5 +3:40.2
7. Rongits Attila/Hannus László - Mitsubishi Lancer +5:06.2
8. Matics Mihály/Németh Gergely - Mitsubishi Lancer +5:21.1
9. Lencse Zoltán/Dr. Kovács Annamária - Ford Fiesta R5 +5:28.0
10. Ifj. Érdi Tibor/Kovács Szabolcs - Skoda Fabia R5 +5:51.5

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33