l1
l2


 

A Citroen harmadik autót is bevetne, ha lesz értelme

Október 18.
Akár három is harcba küldhet az idei év szezonzáró megmérettetésére a Citroen Racing - a franciák Ogier és Lappi mellett Mads Ostbergnek is adnának egy C3 WRC-t, ehhez azonban az kellene, hogy a Spanyol Rali után maradjon még esélyük a bajnoki címre.

Komoly lépésre szánná rá magát a Citroen egyesülete – Mads Östberg számára egy harmadik autót biztosíthatnak a franciák a Kennards Hire Rally Australia versenyre (2019. november 14–17. között). Abban a reményben kérnék fel a norvég versenyzőt a szereplésre, hogy segítse Ogier-t a bajnoki cím megszerzésében, pontokat rabolva a riválisok, Ott Tanak-tól és Thierry Neuville-től. Nem titok, hogy Östberg nevezését visszavonják, ha Tanak megszerezné első bajnoki címét a RallyRACC Catalunya-n (2019. október 24–27.).

A Toyota Gazoo Racing versenyzője 28 pontos előnnyel vezet Ogier előtt, a spanyol vegyes talajon zajló verseny előtt, ha az észt pilóta megnyeri a ralit, akkor behozhatatlan előnyre tesz szert a bajnokságban. "A lehető legszorgalmasabban dolgoztunk a spanyol versenyre és reméljük, hogy mindkét párosunk számára jó eredménnyel zárulhat az esemény.” - mondta Pierre Budar a wrc.com-nak. "Ha sikerrel zárjuk a hétvégét, akkor Seb és Julien folytathatja a harcot a bajnoki címért. Ebben az esetben egy harmadik autót vetünk be Mads irányításával Ausztráliában, hogy megpróbáljunk elcsípni néhány pontot Seb és Julien vetélytársaitól.

Mads tavaly harmadik lett a szezonzárón és pénteken igazán jó rajtpozíciója lehet az igazán csúszós felületen. Természetesen ő egy olyan versenyző, aki képes nagy mértékben hozzájárulni csapatunk erős szerepléséhez."

A Citroen az eddigi futamokon csupán két autóval állt rajtvonalhoz, míg Östberg C3 R5-össel tartotta magát karban versenyzői szinten a WRC 2 Pro kategóriájában. WRC-ben a tavalyi ausztrál szereplés óta nem foglalt helyet.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33